TURİZM PAZARLARINDA ESNAF YENİ SEZONDAN UMUTLU

Antalya'nın Serik ilçesinde turizm pazarları açılarak faaliyetine başladı. Pazarcı esnafı özellikle Alman ve Rusların Türkiye'ye gelmesini istedi.

Serik'e bağlı Belek Mahallesi'nde kurulan turizm pazarı ile esnaf sezon açılışını yaptı. Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, pazara gelen ilk turiste lokum ikram etti.

Başkan Mevlüt Akıllı, "14-15 aylık bir pandemi sürecinin ardından Belek'te bulunan turizm pazarını açtık. İnşallah bu yıl sezon esnafımızın yüzünü güldürür bir sezon olur. Esnaf evine ekmek götürmek zorunda. Esnaf bu süreçte ister istemez biraz borçlandı. Biraz birikimlerinden kullanarak fedakarlık yaptı. Turizm pazarcı esnafının tek geçim kaynağı bu pazar yeri. Zaten sezonluk olan bir şey. Aşırı bir ticari boyutu yok. Esnaflar adına inşallah hayırlı olur. İnşallah bu yıl sezon güzel olacak. Alman hükümeti Türkiye'ye olan kısıtlamalarını azalttı. Rusya ay sonuna kadar uçuşları uzattı. İnşallah onlar da açar. Sezonun başlaması ile hem pazarcı hem de iş yerleri olan turizm esnafı için sezon iyi gider" dedi.

Esnafın yüzünün gülmesini istediğini aktaran Mevlüt Akıllı, "Pazarcıların umudu Rusya ve Almanya. Biz bu süreç içerisinde tanıtım çalışmalarına başladık. Pazarlarda kullanılan poşetlerin üzerlerine pazarların kuruluş günlerini ve yerlerini yazdırdık. Satışlar bu poşetlerle yapılacak" diye konuştu.

DHA