Turizm’in başı konut kiralama ile dertte

Antalya’nın turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Tolga Cömertoğlu, turizm sektörünün karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkat çekti. Cömertoğlu, “Antalya’daki yerleşik yabancıların satın aldıkları konutları turistlere kiralıyor” dedi.

Dünya turizminin önde gelen lokasyonu Antalya, yüksek yaşam standartları ve doğal güzellikleriyle yabancı göçün rağbet gören kenti oldu. Şehre yerleşen yabancılar aldığı konutlarla yeni hayatlarını kurarlarken, bu konutlarda konaklama hizmeti vermesi ise turizm sektörünün tepkisine yol açtı. Otellerdeki eski konaklayan turistlerinin bazılarının bu konaklama yerleşkelerini kiraladıklarını söyleyen Cömertoğlu, “Misafirlerimiz geçmişten kalan kol bantlarıyla otellere girip, tüm günlerini burada geçirip akşamları bu evlere dönüyorlar” bilgisini verdi.

Tüm turizmci ve otel sahiplerine uyarımdır diyerek Twitter hesabından paylaşımda bulunan Cömertoğlu, “Yerleşik yabancılar aldıkları evleri yine yabancı turistlere kiralamaya başladı, otellerimizde eski konaklayan misafirlerimizin bazıları buraları kiralayıp geçmişten kalan kol bantlarıyla otellere girip tüm günlerini burada geçirip akşamları bu evlere dönüyorlar . Dikkat etmekte fayda var! Tüm Antalya’ya zararı olan bir hareket başlangıcıdır bu” açıklamasını yaptı.

Antalya’nın birlikte yürümeyi ve birbirinin derdine kendine dert etmesini bilmeli diyen Cömertoğlu, İşletme ruhsatı yada gelir beyanı olmadan asla bir mülk kısa dönem kiralanamaması gerektiğini ve küçük otelci ve pansiyonculara emeklerini yazık olacağını söyledi.

Yabancıların konut alması ya da inşaat yapmasının sorun olmadığı belirterek asıl sorunu dile getiren Cömertoğlu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Arkadaşlar bizimkisi Halil İbrahim Sofrası Türk halkı ihtiyacı olanla paylaşmayı sever. Vurgulamaya çalıştığım esas konu yabancılar tabi ki mülkiyet alsın inşaat sektörü canlasın lakin:

1-) Yabancılar ülkemizde kazandıkları faiz karından bile vergisini ödemekle hükümlüdür

2-) Medeniyet diye adlandırılan Avrupa ve Amerika’da bile dahi 180 günden fazla kaldığınızda ki mülkünüz yada oturma izniniz yoksa kalamazsınız, mülkünüz olsa bile turist sıfatınız bu süre sonunda sona erer ve vergi mükellefi olursunuz

 3-) İşletme ruhsatı ya da gelir beyanı olmadan asla bir mülk kısa dönem kiralanamamalı bu bizden çok küçük otelci ve pansiyoncularımızın emeklerini yazık eder. Yoksa Kol bantı suistimali konusu fikirler ve teknoloji ile giderilir. Bu şehir birlikte yürümeyi birbirinin derdine kendine dert etmeyi bilmeli… Sevgiler saygılar