TURİZM FUARLARI HAREKETLENİYOR

Antalya’da turizm hazırlıkları son hızıyla devam ederken, 14 ülkeden 1500’e yakın turizm acentesinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Last Minute Fair Turizm Pazarlama Fuarı’ Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katılımıyla turizmin başkenti Antalya’da kapılarını açtı.

Ahmet ARĞILLI, Mustafa KOZAK

Yoğun bir turizm sezonuna hazırlanan Antalya’da yerli ve yabancı turizmcileri bir araya getiren ‘Last Minute Fair Turizm Pazarlama Fuarı’ ziyaretçilerine kapısını açtı. Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda, sektörde yaşanan zorluklara rağmen 2021 sezonuna katma değer yaratmak ve aktif pazarların ilgililerine motivasyon yaratabilmek amacıyla turizmcileri bir araya getirdi. İtalya, Slovakya, Polonya’dan Belediye Başkanları’nın da katıldığı fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı. Ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İlknur Selçuk Köker, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, GMT Fuarcılık ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, fuar standını ziyaret etti.

TURİZM CANLANACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, yapılan fuarda gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Alpaslan, “Turizm Haftası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği kararla kısa çalışma ödeneği ve KDV indiriminin süresi uzatıldı. Bu kararlar turizm sektörü için çok önemliydi. Ülke olarak vaka sayılarımızı aşılamayla beraber yakın zamanda istediğimiz düzeye indirirsek, vatandaşlarmış daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını devam ettirmelerinin yanında turizmde ve ekonominin diğer sektörlerinde ciddi canlanmalara sebebiyet verecektir” dedi.

“FUAR SEKTÖRE ENERJİ VERECEK”

GMT Fuarcılık ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral ise, yapılan fuarın önemine değinerek, “Fuar sektöre ve endüstriye enerji getirecek. 14 ülkeden 1500 acentenin katılımıyla gerçekleşiyor. Katılımcıların ilk ayak basmasıyla zaten fuarın artısı geliyor yaklaşık 1 milyon dolara yakın uçak şirketlerine katkısı var. Sadece katılımcıların buraya gelmesi ve gitmesiyle oluşan kazanç var. Oteldeler ve yöremizi tanıyorlar” diye konuştu.

“UMUDUMUZU KAYBETMEDİK”

Turizmi canlandırmak için önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Pandeminin en fazla etkilediği sektörlerin başında seyahat ve turizm acentaları geliyor. Antalya’da turizmin önemini her geçen gün daha da çok hissediyoruz. Bizler hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Turizmimin yeniden canlanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Geçen gün Kamu Özel Sektörü İş Birliği’nde Güvenli Turizm Sertifikası uygulanmaya başladı. 2021’de de turizm çalışanlarımızın aşılanmasıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Fuarın bu dönemde yapılması ve sektöre ümit verme açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.