TURİSTİK İLÇE KAR ALTINDA

Antalya’nın batısındaki Kaş ve Demre ilçelerinin 250-300 metre rakımlı yüksek kesimleri kar yağışı nedeniyle beyaz örtüyle kaplandı.

Antalya'nın en önde gelen alternatif turizm merkezlerinden Kaş'ta kar yağışı etkili oldu. İlçenin Demre yönünden girişindeki Ağullu Mahallesi'nden başlayarak, ilçe merkezinden 5 kilometre uzağındaki mahalleler kar altında kaldı. Kaş'ın Gömbe Yaylası'ndaki 18 mahallesinin yolları kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Gömbe Yaylası bölgesindeki mahallelerde kar kalınlığı yarım metreyi aştı. Sürücülerin zor anlar yaşadığı yollarda karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmasını sürdürüyor.

YÜZDE 85'İNİ ETKİLEDİ

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, şunları söyledi:

"Kar yağışı Kaş'a bağlı 58 mahallenin yüzde 85'ini etkiledi. Kaş'a son 60 yılın en yoğun karı yağdı. 3 dozer, 3 greyder ve 20 personelle yoları açık tutmaya çalışıyoruz. Ana arterlerde karayolları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolları açık tutmak için çalışıyor. Kar nedeniyle evlerinde, yollarda araçlarında mahsur kalan vatandaşların gıda ve temel ihtiyaç maddelerini karşılamaya çalışıyoruz. Belediyede kriz masası oluşturduk. Kaş ve mahallelerinde acil sorunu olan, yolda kalan vatandaşlarımız 444 0 711 nolu telefondan bize ulaşsın. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça yola çıkmasın. Özellikle bir iki gün Kaş-Gömbe, Kalkan-Gömbe yollarını kullanmasın. Hele hele bu iki yolu gece kullanmaya kalkmasınlar."

YÜKSEK KESİMLERDE

Demre İlçesi'nde de yüksek kesimlerde bulunan Davazlar, Belören ve Çağman mahallelerinde kar yağışı etkili oldu. Demre Belediyesi'ne ait iki iş makinası, bu mahallelerin ara bölümlerinde yaşayan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yollarını, kardan temizledi.

DHA