Türel öğrencilerle buluştu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nda öğrencilerle buluşan Başkan Menderes Türel, Boğaçayı Projesi kapsamında oluşturulacak film stüdyoları içinde sinema endüstrisinde çalışacak gençler için bir de sinema akademisi açacaklarını söyledi.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nda öğrencilerle buluşan Başkan Menderes Türel, Boğaçayı Projesi kapsamında oluşturulacak film stüdyoları içinde sinema endüstrisinde çalışacak gençler için bir de sinema akademisi açacaklarını söyledi.
 
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, KADEM Antalya Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Kadınlara yönelik hizmetlerini anlatan Türel, öğrencilerin sorularını yanıtladı. KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, yurt müdürü Sevim Kürklü'nün de hazır bulunduğu buluşmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
 
 KADEM'i çok önemsediğini belirten Başkan Türel, kadınların toplumdaki yerini güçlü bir şekilde alabilmesi için çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nde sosyal hizmetlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğunda bir kadının oturduğunu, 3 kadın daire başkanının görev yaptığını aktaran Başkan Türel "Kadınlara yönelik birçok projemiz var. Kadın istihdamı ve girişimciliği ile ilgili bir sosyal projemiz başlayacak. Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerimizde anneler ve çocuklar çok önemli destekler alıyorlar. ASMEK'lerimiz Antalya'nın en büyük okulu. 17 bin mezun veriyor senede. Yüzde 70'i hanımefendiler" diye konuştu.
 SİNEMA AKADEMİSİ
 
 Antalya'da kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini anlatan Türel, "Bu etkinlikler bir şehrin kılcal damarlarıdır. Şehir tiyatrosu kurdum. Film festivali yapıyoruz, sinema stüdyoları kuruyoruz ve piyano festivali yapıyoruz. Bu alanları boş bırakmayacağız. Dünya sinema endüstrisini Antalya'ya çekmek için Boğaçayı'na sinema stüdyoları yapıyoruz. Sinema stüdyolarının içine bir turizm akademisi, bir de sinema akademisi koyacağım. Kurguyu, montajı teknik faaliyetleri niye buradan yetişmiş arkadaşlarımız yapmasın. Şimdi bunları yetiştireceğiz. Bir filmin sanat yönetmeni neden Antalya'dan yetişmiş genç bir kızımız olmasın. Belki o akademilerden yetişecek gençlerimiz Tom Cruise, Brad Pitt gibi Hollywood'un ünlü yıldızları ile birlikte çalışacak. Bunlar 15-20 senelik perspektifler" diye konuştu.
 
 TOPLU ULAŞIMDA DEVRİM
 
 Toplu ulaşımda devrim niteliğinde yenileme başlattıklarını anlatan Türel, Ocak ayından itibaren Antalya merkezinde toplu ulaşımın tamamen otobüslerle olacağını vurguladı. Düne kadar Antalya'da 6 başlı toplu ulaşım sistemi olduğunu kaydeden Başkan Türel, şöyle dedi:
 
 "Toplu ulaşımın yüzde 85'i toplu ulaşım esnafına ait, kamuya ait değil. 6 başlı sistemde toplam 80 tane hat var. Bunun 50'si tek bir yerden geçiyor. Neden? Para kazanan hat olduğu için. Şimdi havuz sistemini kurduk. Esnafı ötelemedik. Sistemi doğru kurguluyoruz. Esnaf az para kazanan hatta da gitse, çok para kazanan hatta da gitse, gelir bir havuzda toplanacak ve esnaf arasında eşit paylaşılacak. Bu nedenle tek tip araca dönüşüm yapıyoruz. Böylece 50 hat tek bir yerden geçmeyecek. Haziran ayına kadar hat yenileme işlemi de tamamlanacak. Duraklarda beklemeler olmayacak."