5 TURA BEDEL FİNAL GELİRİ

Alanyaspor'u eleyerek adını Türkiye Kupası'nda finale yazdıran Antalyaspor, geride kalan 5 turda performans primi olarak yaklaşık 1 milyon TL kazandı. Kırmızı-Beyazlılar, kupayı alması halinde 2 milyon 225 bin TL, ikinci olması durumunda da bunun yarısını daha kasasına koyacak.

Türkiye Kupası yarı finalinde Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek adını finale yazdıran ve Beşiktaş'ın rakibi olan Antalyaspor, yaklaşık 1 milyon TL'yi kasasına koymaya hak kazandı. Pendikspor, Boluspor, Bursaspor, Sivasspor ve Alanyaspor'u kupanın dışına iten Kırmızı-Beyazlılar, finalde ise mağlup olsa bile 1 milyon TL'den daha fazla bir geliri kasasına yerleştirecek. Akrep, Beşiktaş'ı eleyerek kupayı alması halinde 2 milyon 225 bin TL, ikinci olması durumunda da bunun yarısını daha kasasına koyacak.

İŞTE GELİR DAĞILIMI

Antalyaspor kupanın 4. ve 5. turunda Pendikspor ve Boluspor'u eleyerek 250 bin TL kazandı. Bursaspor galibiyeti için 110 bin TL, çeyrek final başarısı için de 135 bin TL elde etti. Çeyrek finalde Sivasspor'u kupanın dışına iterek 165 bin TL kazanan Akrep, yarı finalde Alanyaspor'un rakibi olarak da 180 bin TL'yi kasasına koydu. Turuncu-Yeşilliler karşısında yaşanan zaferin ederi de 225 bin TL olurken, Akrep'in kupayı kaldırması halinde 2 milyon 225 bin TL gelirle kasaya giren miktar 3 milyon 290 bin TL'yi bulacak. Akrep ikinci olması halinde de 2 milyon 177 bin 500 TL elde etmi olacak.

FİNAL TARİHİ AÇIKLANMADI

Tek maç eleme usulüne göre gerçekleştirilecek Ziraat Türkiye Kupası'nda final müsabakasının yapılacağı tarih ve stat daha sonra ilan edilecek. Konuyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

KORAY GEÇGEL