TÜM BELEDİYELER LÜTFEN GÖREVE

TÜM BELEDİYELER LÜTFEN GÖREVE

Antalya’nın ilçeleri olan Akseki’den Elmalı’ya, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar tüm belediyelere kaldırım işgalleri konusunda büyük görev düşüyor.

Yıllardır tüm esnaf kollarında bitmeyen bir sorun var. O da kaldırım ve yol işgalleri. Büyük-küçük esnaf ayırt etmeden bir işyeri kiralasa ya da satın alsa ilk yaptığı kaldırım ve ön tarafındaki yola bir şeyler bırakmak.

Gün geçmiyor ki esnaf arkadaşlar, her gün kendilerini yenileyerek kaldırım veya yola çiçek saksısı, havluluk, motosiklet, reklam tabelaları, bayraklı reklam direkleri, duba, bazıları dubaları asfaltta sabitlemiş ve tüp koyanlar da var.

Bu tür kirli ve kötü görüntülerin önüne geçmek için parti ayırt etmeden tüm belediyelere büyük görev düşüyor. Esnafa her türlü destek olalım ama onlarda kaldırımda yürümeye çalışan görme engellileri, çocuk arabaları ile ilerlemeye çalışan anne ve babaları biraz düşünmeli.

Bazı esnafımız kaldırım üzerine attıkları masalarda yemek yediklerini görmek dahi mümkün. Özellikle ilçelerde bulunan ana caddelerde işyerleri önüne birçok esnaf localar yaparak orada müşterilerini ağırlıyor ama kaldırımı kullananlar bir birlerine temas edemeden geçemiyor.

Hele birde pandeminin tekrar arttığı şu günlerde…

Belediyedeki görevliler biraz şu koltukları bırakıp biraz halkın içine karışıp asli görevlerini yerine getirmeli. Esnafa cezai işlem uygulayın demiyorum ama gerekli uyarıları yapın. Bir işyeri kiralandı veya satın alınıldıysa kaldırım ve yolları da almış olmuyor. Bu nedenle kulluk kuvvetlerine çok iş düşüyor.

Bu arada ülkede koronavirüs kol gezerken, tüm ilçelerde seyyar satıcılarda arttı. Kolluk kuvvetleri işyerlerinde denetimleri arttırdı ama nerede ve nasıl üretildiği belli olmayan onlarca ürün sokaklarda satışta. Belediyeler bu konuda da halkın sağlını düşünerek tedbirlerini arttırmalı…

Lütfen sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım.

Sağlıkla kalın.