“TUFAYA” VEYA “TEZGAHA GELDİM” DEMEKLE OLMAZ

Bir belediye başkanı nerede olursa olsun o ilin veya ilçenin ŞEHR-İ EMİNİDİR. Yani orada olup biten, yapılan CÜMLE ALEM her işten sorumludur. Hele hele kendisi bir organizasyon yapıyorsa!

İYİ Parti’li Demre Belediyesi tarafından organize edilen 1. Demre Drift ve Tuning Fest normal akışında giderken sözde beklenmedik bir olayla karşılaşıldı.

Organizasyona nasıl SIZDIĞI belli olmayan bir kadının ortalığa pardon hem sahneye hem de otomobilin üzerine çıkarak MÜSTEHCEN danslar yaptı. Gece kulübündeki dansçılar gibi.

Bir değil BİRKAÇ dansçı kadının bu işin içinde olduğunu kamera kayıtlarından gördüm. SOYUNANINDAN tutunda 10-12 yaşındaki ÇOCUKLARA POPOSUNU DAYAYIP kıvırtanına kadar!

Sonra orada olup biten sosyal medyaya yansıyıp İNFİAL yaratınca Başkan Okan Kocakaya açıklama üzerine açıklama yapıp olayın FAİLLERİNİ tehdit etti.

Tabi canı yanan bir ŞEHR-İ EMİN olarak bu olayı KABULLENMEsi çok zor. Çünkü MUHAFAZAKAR kesimden gelen TEPKİLER çığı gibi. Anlıyorum onun yaşadığı sıkıntıyı ama.

İşte aması burada başlıyor. Sorulması gereken sorular ortaya çıkıyor. Bende kedimce bu soruları buradan sıralayıp Başkan Kocakaya’ya yöneltiyorum.

“1-Bu organizasyonun ev sahibi kim. 2-Hangi organizasyon şirketi ile anlaşıldı. 3-Yapılacak gösteriler bir protokole bağlı mıydı. 4-Protokol şartları neydi. 5-Gösteri alanına giriş-çıkışlar kimin kontrolündeydi. 6-Güvenlik görevlileri belediyenin mi yoksa organizatör firmanın mıydı? 7-Protokolde dans gösterisi veya benzeri bir etkinlik var mıydı. 8-Dansçı kadınları o alana kim getirdi. 9- Dans sırasında çalan müzikleri kim ve nasıl hangi cihazla çaldı. 10-Sizi Tufaya veya Tezgaha kim getirdi. Tezgah kuranlar kimlerdi. 11-Böyle bir gösteri suç mu. 12-İddia edildiği gibi görüntüler birileri tarafından mı servis edildi yoksa seyirciler sosyal medyadan mı yayınladı. 13-Herkese açık alandaki görüntüleri yayınlamak suç mu. 14-Sizin haberiniz olmadan birileri programa ilave mi yaptı. 15-Olay ne zaman (Sosyal medyaya yansıyınca mı yoksa ihbar sonucu mu) fark edildi. 16-Polis veya zabıtanın böyle bir gösteriye müdahale hakkı var mı?”

Aslında bu ve buna benzer soruların daha fazlasını sıralamak mümkün. Ancak olayla ilgili konuşulup yazılıp çizilecek başka meselelerde var. Çünkü olay SAVCILIĞA intikal ettirilmiş.

Orada gösteri yapan ve adının D.Ç. olduğu ileri sürülen kadın suçlanıyor. Peki, dünden beri ortalarda görünmeyen işin organizatörü GÖRKEM GÜZELOĞLU nerelerde, niye telefonu kapalı?

Aslında telefonu açık olsa olayın iç yüzünü bir de ondan dinlemek isterdik. Çünkü bu tür gösterilerin yeni olmadığını ve daha önceki haftalarda da aynı dansın yapıldığını öğrendim.

Yani DANS OLAYI aslında BİLİNEN BİR ŞEYMİŞ gibi geldi bana. Neyse olayın perde arkasını SAVCILIK soruşturması aralayacaktır. Tabi ‘KOVUŞTURMAYA YER YOK’ kararı çıkmazsa.

Yapılan şikayet üzerine polis onca kamera kaydı arasından (sanki polis dans gösterisini izlemiş gibi) suçluları yani dansçı kadınların kimliğini tespit edip yargıya sevk edecek.

Hırsızı, soysuzu, madde bağımlısı vs. vs. işlerini bırakıp dansçı kadınların peşine düşecek. Niye? “Başkan Okan Kocakaya ve ekibi TUFAYA-TEZGAHA getirildi” diye.

Hadi olayın adli yönü böyle diyelim. Peki, SOSYOLOJİK VE AHLAKİ yönünü ne yapacağız? Ya oradaki çocukların yaşadığı TRAVMA? İşte asıl mesele bu. Yoksa bu tür görüntülere her gün rastlıyoruz.

Bir başka konuda Başkan Kocakaya’nın açıklamasında “Olayı Demre Belediyesi ile ilişkilendirmeye çalışan ve bilerek yayan kişiler hakkında yasal yollara başvuracağız” cümlesi.

Şimdi buradan bende soruyorum Başkan Okan Kocakaya’ya, “Demre Belediyesi ile ilişkilendirilmeyecekti de ZEYTİNKÖY MUHTARI ile mi ilişkilendirilecekti?”

Diyorsunuz ki, “And olsun ki; bu memleketi ahlaksızlara bırakmayacağım.” Allah aşkına Başkan. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş siz hesap sorma peşindesiniz.

Eğer hesap soracak biri var ise bu saatten sonra YARGI hesap sorar. SEÇİM zamanı gelince de halk sizden bu işlerin HESABINI öyle veya böyle SORAR.

Bitti mi? Hayır. Diyorsunuz ki, “Şahısın bir MADDE ETKİSİ altında olduğunu düşünüyoruz. Orada taşkınlıkta çıkarmış. Peki güvenlik görevlileri nerede imiş?”

Hele hele bu MADDE İDDİASI çok ciddi bir iddia. Siz hukukçusunuz. Ortaya attığınız iddianın mutlaka delillendirilmesi gerekir. Aksi takdirde İFTİRA olur ve sizde suç işlemiş olursunuz.

Sanırım bunların farkındasınızdır ama sırf bu işin içinden sıyrılmak için sağa sola olayı yıkmaya çalışıyorsunuz. Madem konu için özür dileniz, kamuoyuna başka açıklama yapmasaydınız. Çünkü ortaya attığınız iddiaları savcılık zaten araştıracaktır.

Uzun lafın kısası; birileri birilerini TEZGAHA veya TUFAYA getiriyorsa o tezgaha zemin hazırlayanların hiç mi SUÇU YOK diye bakmak lazım.

Her şey bir yana keşke O KADINLAR da oradaki ÇOCUKLARI GÖRÜNCE müstehcen şovlarından VAZGEÇSELER veya oradan uzaklaştırsalar idi. Bir suçlu arıyorsak burada hepiniz suçlu çıkarsınız.

NOT:  Tezgah kurmak, kandırmak, aldatmak ya da oyuna getirmek anlamlarında kullanılan bir kelimedir. İnsanları aldatmak için bir organizasyon. Tufaya gelmek ise oyuna gelmek, komploya kurban gitmek.