TÜCCAR GAZETECİ DÖNEMİ BAŞLADI!

Türkiye’nin 100 yılında 100 yılın seçimi yaklaştı. Herkes kendine göre bir saf belirlemeye başladı. Kimisi safını siyasi partilerden yana kimisi de ticaretten yana tuttu. Bu duruş her seçim öncesi maalesef böyle oluyor. Oysaki gazetecinin safı ve tarafı olmaz (dı). Lakin günün şartları bu çizgiyi eğik bükük yapıp beyaz sayfaları karalama tahtasına çevirdi.

Bana göre herkes GAZETECİ OLAMAZ, insan GAZETECİ DE DOĞMAZ. Bizim sektör mesleğini SEVEN, mesleğine AŞIK kişiler tarafından yapılırdı, böyle devam etmeliydi. Maddi anlamda beklenti içerisinde olanlar, birkaç ay içerisinde bu meslekten uzaklaşır ve kendine yeni arayışlar içerisine girerdi. Bu iş çizgisinden çıkınca böyle olmadı.

Kırk yılı aşkın süre içinde benimle birlikte sahada çalışan onlarca MUHABİR geldi geçti. Şimdi birçoğunun ismini bile hatırlamıyorum. Bazıları hariç. Diğerleri var bir de! Bizim meslekte MEZUNİYET önemli değil. Ya bu işi SEVECEKSİN yada seveceksin. Başka olmuyor çünkü. Sevgi, başarıyı, başarı zenginliği getirir. Hangi sektörde olursanız olun.

Ama geldiğimiz noktada bırakın sevgiyi herkes bizim mesleği SIÇRAMA TAHTASI olarak gördü, göremeye de devam ediyor. Kimisi TÜCCAR kimisi de MEMURLUĞU seçti. Şimdi, İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMANIN vakti geldi. Antalya’da bazı TÜCCAR GAZETECİLER türedi. GAZETECİMSİ GÖRÜNÜMLÜ TÜCCARLAR!

Bunlar işi iyice abartmış durumda. GAZETECİ MASKESİ takıp fıldır fıldır fink atıyorlar piyasada. Kimisi TÜCCAR, kimisi de seçim yaklaştığı ya REKMAMCI ya da DANIŞMAN! Bana gelen kulis bilgilere göre (kimine göre kayıtlı) BU TÜCCAR GAZETECİ’nin biri bu mevzuyu biraz ileriye götürmüş. Piyasadan HALK OTOBÜSÜ toplamaya başlamış.

Hani öyle böyle toplama falan değil SATIN ALIYORMUŞ. Bir, iki, üç… Hedefinin ise Halk Otobüsü sahiplerine verilmesi planlanan T PLAKA almak olduğu. Zekaya bakar mısınız! Bu TÜCCAR GAZETECİ kardeşimiz bununla da yetinmemiş sanırım. Bir de PAZARCI olmak için TEZAGAH açmak için başvuruda bulunmuş. TEZGAHA bakar mısınız?

Evet anladık bu meslek elden gitti de buna birileri “DURRRR” demeli. AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞKEN hiç değilse çamura bulanmamışları kurtaralım bu bataklıktan. Hani daha öncede yazmıştım “Keşke silah ruhsatı verir gibi GAZETECİ ruhsatı de verilebilse” diye. Olur mu olmaz mı, ben görür müyüm görmez o günleri ama bir gün elbet bu da olacaktır.

Aksi halde iddia ediyorum ANTALYA dahil kendini GAZETECİ sanan binlerce kişi piyasaya çıkıp, akıl almaz, izah edilmesi ve belgelenmesi güç haberlere imza atacaktır. Seçim yaklaşıyor. GAZETECİ MASKESİNİ takıp sokağa çıkacaktır, geçmişte olduğu gibi. Tam bir MAYIN TARLASI gibi. Aman dikkat edin her bunlarla karşılaşabilirsiniz!

Son olarak; bu tiplere İTİBAR etmeyin. Etmeyin ki gerçekleri TÜCCAR-REKLAMCILARDAN değil GERÇEK GAZETECİLERDEN öğrenin.

YARATICI MİLLETİZ VESSELAM

Seçim yaklaşıyor ya ortalıkta kızışıyor. Tıpkı MART KEDİLERİ gibi! İktidarı muhalefeti birbirlerine LAF SOKMAYA çalışıyor. Kimi siyasilerde belden aşağı HAKARET yarışında. Fırsat bu fırsat ya Atatürk’ün dediği gibi, “Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir.” Hakikaten de öyle. Yaşananlara bakıp YARATICI zekalarının hemen marşına basıyorlar.

Hepimizin malumu; MİLLET İTTİFAKI henüz adayını belirleyemedi ve açıklayamadı. İşte bunu gören bizim ZEKİ GENÇLERİMİZ hemen saksıyı çalıştırıp bir GRAFİK üretmiş. Oy pusulası hazırlayıp, bir tarafa Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını diğer tarafa da Millet İttifakı’nın adayının yer alacağı kareyi koymuş.

Ama o bölüm KAZI-KAZAN gibi işaretlenip, “ADAYINIZI GÖRMEK İÇİN BOZUK PARA İLE KAZIYINIZ” cümlelerini kondurmuş. İnanın bu belirsizliğe ancak bu kadar güzel bir TASARIM yapılabilirdi! Hiciv var, topluma mesaj var. Kısacası ne düşünüyorsa o var. Bir tek hakaret yok. ZEKİSİNİZ vallahi. Keşke herkes böyle esprili eleştiriler yapsa da seçimi sağ salim atlatsak!

İLLAKİ CANMI YANMALI?

Van’da sokak köpeğinin saldırması sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi. Daha öncede köpekten kaçarken kamyon altında kalan bir kız çocuğu Antalya’da aynı akıbete uğramıştı. Antalya’daki olayın üzerinden aylar geçti. Önlem yok, tedbir yok. Van’da yaşanan olay henüz sıcaklığını koruyor ama şöyle bir bakıyorum tedbir sadece SOSYAL MEDYADA var!

Dün bu konuları incelerken Aykut Postoglu isimli bir vatandaşın sosyal medya paylaşımı dikkatimi çekti. Muratpaşa ilçesi Şirinyalı mahallesi 1486-1487-1497 sokaklar arası boş arazide üzerindeki köpek sürüsünün fotoğrafı.Aynı kişinin bir başka paylaşımında ise 1519 ve 1486 sokak üzerinde kulakları küpelenmiş 14 sokak köpeği! Bölgedeki arazililerde kafalarına göre takılıyorlar. Potansiyel TEHLİKE!

Vatandaş yazıyor, fotoğraflıyor, ilgili kurumları paylaşımını ekliyor ama kimse ÖNLEM ALMIYOR! Çünkü hepsi HAYVANSEVERLERDEN korkuyor! Peki arkadaş, TEDBİR almak için illaki bir CAN KAYBI MI olması gerekiyor? Yapmayın Allah aşkına. İçinizde ALLAH korkusu varsa gidip ÖNLEM alırsınız.

Yoksa Van’daki gibi daha çok METE DURNALARI kaybediniz haberiniz ola!