TÜBAKKOM’DAN KADINLARA DESTEK

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyonu(TÜBAKKOM) tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne yönelik, TÜBAKKOM tarafından, BAROHAN binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Kolaylaştırıcısı Avukat Nur Deniz Toplu, çok sayıda avukat ve basın mensupları katıldı.

TOPLUMSAL ZİHNİYETİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Basın açıklamasını gerçekleştiren Avukat Nur Deniz Toplu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, dünyanın her yerinde, yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, ev içi şiddete, toplumsal şiddete dikkat çekerek, mücadele ve dayanışma ruhuyla kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için etkin, sürdürülebilir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal mevzuatın yanında, toplumsal zihniyetin değiştirilmesi de çok önem arz etmektedir. Bu bağlamda, devletin çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesi yanında, bu mücadelenin toplumsal düzeyde genele yayılarak etkin ve kararlı yürütülmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA RUHUYLA SÜRDÜRÜLECEK

TÜBAKKOM olarak kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadeleci dayanışma ruhuyla hareket edeceklerini belirten Avukat Toplu, “TÜBAKKOM ve Kadın Hukuku Komisyonları olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, her gün olduğu gibi, kadınların Cumhuriyetimizle, Anayasa’mız, yasalarımız ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek veya ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe sokulması için talepkâr olmaya devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarını takip edeceğimizi, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi dayanışma ruhuyla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.