TRİBÜNLERE TARAFTAR ALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI! İŞTE O BELGELER...

Yeni Malatyaspor - Antalyaspor maçında talimatnameye aykırı olarak tribünlere taraftar alındığı iddiasında yeni gelişmeler yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu, konunun incelenmeye devam edildiğini açıklamasının ardından ortaya çıkan belgeler, Antalyaspor'un haklılığını ortaya koydu

Süper Lig'de oynanan Yeni Malatyaspor - Antalyaspor karşılaşmasında pandemi talimatnamesine aykırı olarak taraftarın alındığı iddiaları haftaya damgasını vurdu. Türkiye Futbol Federasyonu, her maç için ev sahibi kulübe 118 kişiye kadar personeli için akreditasyon izni verirken, Yeni Malatyaspor'un bu hakkını taraftar için kullandığı savunuldu.

Konuyla ilgili olarak Antalyaspor Kulübü, "iyi seyirler" başlığı altında ev sahibi ekibin amigolarının akredite edilerek formaları ile tribüne alındığını ve maç boyunca oyuna müdahalede bulunduklarını iddia etti. Yeni Malatyaspor; Kırmızı-Beyazlıların açıklamalarına "dayanaksız" karşılığını verirken, Türkiye Futbol Federasyonu konuyu masaya yatırdı.

TFF İNCELEMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu, salı günü yaptığı açıklamada Yeni Malatyaspor personeli olarak akredite edilen Turgay Yıldırım, Mehmet Temur, Adem Sevinçhan, Yusuf Boran, Murat Alpay, Vahap Alagöz, Yakup Kop, Mehmet Güngör, Murat Kanat ve Hakan Güler'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini açıkladı. Sevklerin ardından perşembe günü toplanan PFDK, konuyla ilgili olarak, "Yeni Malatyaspor - Antalyaspor Süper Lig müsabakasında, yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle ek bilgi ve belge talep edildiğinden dosyanın incelenmesinin devamına kar verilmiştir" açıklamasında bulundu.

AMİGOLAR MAÇA ALINMIŞ

Yapılan sevkle ilgili incelemeler devam ederken, ortaya çıkan belgeler ise Antalyaspor Kulübü'nü doğrular nitelikte oldu. PFDK sevk edilen kişiler arasında tıpkı Antalyaspor'un iddia ettiği gibi amigoların, hatta kebapçının bile olduğu ortaya çıktı.

PFDK'ye sevk edilen isimlerin sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde; Adem Sevinçhan, Mehmet Temur, Murat Alpay, Yakup Kop ve Yusuf Boran'ın taraftar grubu üyeleri, Mehmet Güngör'ün de kebapçı olduğu ve kendisine ait işyerinin olduğu belgelendi. Yusuf Boran ve Yakup Kop'un Derebeyli Taraftar Grubu'nun üyesi olarak basına yaptığı açıklamalar arşivlerden çıkarken, Murat Alpay isimli taraftarın da tribün lideri olduğu hatta "Pello Reis" takma adının da bulunduğu sosyal medya hesaplarında yer alan detay olarak dikkat çekti.

KARAR MERAK EDİLİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu, konu hakkında inceleme yapmaya devam ederken, ortaya çıkan bu belgelerin ardından nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun bu konuyla ilgili olarak gelecek hafta bir karara varması bekleniyor.

KORAY GEÇGEL