TRANSFERLER GÜZEL AMA YETMEZ

Geçtiğimiz sezon başarısız olan kadrodan hiçbir oyuncuya eyvallah demeyen Alanyaspor kiralıklar ve sözleşmesi biten oyunculara bir de sözleşme fesihlerini ekleyince bir anda kadrosu bomboş kaldı. Her sezon fazla transfer yapan bir takımız ama bu sezon çok çok daha fazlasına ihtiyacımız vardı ve hiç hesapta yokken bir anda çok sayıda oyuncu ile sözleşme imzalandı. Bu oyuncular takıma ne katar göreceğiz, çünkü izlediğimiz isimler değil. Öncelikle kaleyi Ertuğrul ile sağlama aldık diyebiliriz. Ertuğrul’un arkasında da Yavuz ve genç kaleciler var ve bu mevki böylece tamamlandı. Sağ beke Beşiktaş ile iyi bir sezon geçiren Tayfur döndü. Eğer satılmayacaksa arkasında Yunus ile burayı da idare edebiliriz. Bauermann isimli bir stoper aldık ama kim olduğuna dair bir fikrim yok. Her ne kadar Fatih ve Furkan takımda dursa da bana göre bir stopere daha ihtiyacımız var. Balkovec ve Yusuf ile de sol bek mevcut oyuncularla zaten çözülmüş durumda.

Efkan’ın da neden olduğunu bilmediğimiz bir şekidle takımdan gönderilmesi sonrası orta alanda Fer, Lusamba, Umut Güneş ve artı pek bir ışık göremediğimiz birçok genç oyuncu kalmıştı. Oraya Richard ve Janvier alındı ve orta alan güçlendirildi. İkisi de defansif yönü güçlü isimler. Richard ilk defa Brezilya’dan çıkacak. Janvier ise potansiyelli ama bir türlü yüksek seviyeye ulaşamamış bir isim. Eğer Cem ve Ahmet ıldız gibi isimler düşünülmüyorsa ki düşünülmüyordur orta alana oyunu iki taraflı oynayan bir isim ve bir 10 numara transferi daha lazım. Kanatlarda da Efecan ve Zinadine Ferhat’a Eduardo ve Augusto alındı. Oğuz’da hali hazırdaki oyuncular arasında forma savaşına girecektir. Kiralıktan dönen Emircan’da gönderilmezse yine forma bulacak isimlerden. Bu kadar kanat var ama benim içime sinmiyor. Bir kant transferi daha bekliyorum.

Forvete de yine pek tanımadığımız bir isim geldi. Anderson Silva uzun boylu güçlü bir futbolcu gibi duruyor ve ligimizde her zaman bu tarz oyuncular iş yapar. Bakalım göreceğiz ama Silva’ya bel bağlayıp tek onuna sezona girilmeyeceğine göre muhakkak 2 forvet daha takıma kazandırılmalı.

Benim genel değerlendirmem bu şekilde. Gelenleri tanımıyoruz, daha çok isim gelmeli diyoruz. Ömer Erdoğan’a da güveniyor, sınırsız destek veriyoruz. Hadi hayırlısı…