TRANSFER ,TRANSFER, TRANSFER

Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor 2 maç sonra ligin ilk yarısını tamamlayacak. Hayal gibi başladığımız sezonda beklentilerin bir nebze de olsa üzerinde bir yerde ilk yarıyı bitireceğiz gibi. Bay geçtiğimiz bu hafta Beşiktaş’ın kazanması ile liderle olan puan farkımız 8’e çıktı. İlk yarıyı üst sıraları zorlayan 7-8 takım arasında bitireceğizdir.

Ligin ilk yarısını daha sonra değerlendireceğiz. Bugün Alanyaspor’un transfer gündeminden bahsedelim. Öncelikle temsilcimiz bir yedek kaleci arıyor. Sezon başı takıma dönen Ufuk’un sakatlığı gerçekten ciddi ve sezonun tamamını kaçırabileceği söyleniyor. Bu durumda temsilcimiz Marafona’yı yedekleyecek bir isme yöneldi. Bu zamana kadar yedek kaleci hakkını hep yerli ve tecrübeli isimlerden kullanan Alanyaspor’da hedefteki isimler Karagümrük’ten Aykut Özer ve Sivasspor’dan Muammer Yıldırım. İki kaleci de zaman zaman dorma şansı bulan isimler. Sanırım bu isimlerden birisi ile anlaşılır ve kaleyi sağlama almış oluruz.

Alanyaspor’un bir diğer eksik olduğu bölge ise kanat oyuncusu. Davidson ve Efecan dışında kanatta hiçbir oyuncudan istediğimiz verimi alamadık. Tayfur bek olarak daha göze çarpan performanslar gösterdi. Çağdaş Hoca kanatta Salih, Babacar, Bareiro gibi isimleri denedi ancak hiç birinden bir kant oyuncusu çıkmadı. Bu durumda kant transferi de elzem hale geldi.

Gündemde Eibar forması giyen Kadzior ve Sossuolo’dan Haraslin var. Sanırım bu iki isimden birisi turuncu yeşilli formayı giyecek. Soussuolo ile olan yakın ilişkilerimizden dolayı Haraslin ismine daha yakın gibiyiz. Bana kalırsa Kadzior daha doğru bir tercih olacaktır. Çünkü gole çok yatkın bir isim. Geçtiğimiz yıl 13 gol 11 asistlik harika bir performansla kendisini izlemiştik. Umarım Kadzior takıma katılır ve kapanan takımlara karşı çektiğimiz sıkıntıyı yaşamayız.  Haraslin’in de muhakkak takıma pozitif yönde katkı vereceğini düşünüyorum. Yönetim ve teknik heyet en doğru tercihleri yapacaktır.

Gelelim şu an gündemde olmayan ancak yapılması gereken transferlere. Kesinlikle bir forvet almalıyız. Ne Bareiro ne de Babacar taraftarın beklentisini karşılayabilmiş değil. Daha önce Ayite, Love ve Cisse izlemiş taraftarların artık o bölgeden beklentisi çok yüksek. Eğer önceki forvetlerimiz gibi maçı çözebilecek bir forvetimiz olsaydı bana kalırsa şu an 5 - 6 puan daha fazlamız vardı.

Bir diğer nokta ise sağ bek bence. Juanfran o bölgedeki tek alternatifimiz. Juanfran’ın olmadığı maçlarda kesinlikle sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle sıkışık fikstürde Jaunfran’ın da çoğu defa aksadığını gördük. O bölgeye Juanfran ile forma mücadelesine girecek ve onun da performansını arttıracak biri lazım.

Yani sonuç olarak Alanyaspor’un bir yedek kaleci, bir kanat oyuncusu, bir sağ bek ve bir forvet ihtiyacı elzem duruyor. Umarım transfer dönemi kapanmadan bu sorunlar çözülür. Bu sezon mutlaka geçtiğimiz yılı geçmemiz ve Avrupa’da olmamız gerekiyor.