TRANSFER SÜRECİ

Transfer sezonu bitti, artık telafisi olmayan haftalara başladık.

Antalyaspor açısından bakıldığında transferlerin oynayamadığı Beşiktaş karşısında iyi performans sergilenip 1 puan alınırken, 8 yeni ismin tamamının ve buna ek olarak 2 aydır forma giyemeyen Haji Wright’ın kullanılabileceği Kasımpaşa karşısında hayal kırıklığı yaşatıldı.

Süper Lig’in transfer sezonunu en hareketli geçiren takımlarından birisi olan Antalyaspor’un hamlelerine biz göz atalım.

Sezon başında koyulan ilk 5 hedefi için “Fazlamız var” denilen kadroya sonrasında 10 transfer yapıldığını bir kenara not ederek başlayalım.

En kısa değerlendirmeyle; 8 futbolcu geldi, 6 futbolcu gitti…

Bir kere çoğu planlamanın tutmadığını söylemekte fayda var. Yüksek maaş talep ettiği için sözleşmesi yenilenmeyen Naldo’nun bölgesi için tam 4 transfer yapıldı. Yaz transfer döneminde Ömer Toprak ile birlikte artık kadroya dahi alınmayan Luyindama geldi, ikinci devre Mark Mampassi ve Emrecan Uzunhan... Yani 1 gitti, 4 geldi ve savunmadaki sorun halen aşılamadı.

Bunun yanında özellikle sosyal medyadan Papy Djilobodji’nin neden alınmadığı yönünde ifadeler görüyorum. Gaziantep FK’nin ligden çekilme kararıyla birlikte Djilobodji, Antalyaspor’un gündemine de geldi, ancak yüksek maaşı transferin bitmesinin önündeki en büyük engel haline geldi ve imzayı attıran Kasımpaşa oldu. Hatayspor’dan Saba Lobjanidze de benzer bir durum sebebiyle Karagümrük’ün yolunu tuttu.

Luiz Adriano ve Gökdeniz Bayrakdar’ın ayrılmasının ardından hücuma ek olarak Bertuğ Yıldırım getirildi. Pozisyonları harcasa da Kasımpaşa karşısındaki hırsı ve heyecanı beni memnun etti. Ancak net bir şekilde eski Haji Wright’a da ihtiyaç var. Bonservisiyle alınabilecek Bertuğ Yıldırım için ‘muhteşem transfer’ ifadesini kullanabilirdik, ancak sezon sonunda gidecek 20 yaşındaki golcünün üzerine tüm yükü bırakmak çok büyük risk olacaktır.

Tabii bir de Haji Wright olayı var.

Çok net söylemem gerekir ki Kırmızı-Beyazlılar bu süreci iyi yönetemedi. “10 kulüp istiyor”, “1 haftaya gidecek”, “şu kadar para verdiler” gibi açıklamalarla herkesin motivasyonu, Haji Wright’ın ayrılması üzerine oluştu. Bu çok ciddi bir planlama hatası. 2 ay aranın ardından Kasımpaşa karşısında sahaya çıkan ABD’li çok fazla varlık gösteremedi. Tabii ritmi yakalaması için çok erken, ancak taraftar gibi Haji Wright’ın da eski motivasyonuna dönememesi halinde ciddi sorunları masaya yatırıyor olabiliriz.