TRANSFER STRATEJİSİ

Antalyaspor'un bugüne kadar ortaya koyduğu transfer hamlelerinin pek çoğu gelecek adına takdir topladı. Daha çok 23 yaşın altında transferlere imza attıran Kırmızı-Beyazlılar, son 2 sezonda belirlenen gençlik planına paralel olarak hareket etti.

Ancak son atılan imzalar transfer stratejisinin sorunlu yanlarını göstermeye başladı. Kırmızı-Beyazlıların Güray Vural transferiyle birlikte şu an itibariyle kadrosunda sağ veya sol bek oynayabilen oyuncu sayısı 8'e yükseldi.

Kadroya katılan iki bek olan Sherel Floranus ve Güray Vural, Antalyaspor'da oynayabilecek kapasitede. Kalitelerine diyecek laf olamaz, Kırmızı-Beyazlıların beklentilerini karşılayabilir ama ne kadar gerekli?

Elinizde A Milli Takım'a kadar yükselmiş Bünyamin Balcı ile birlikte Mert Yılmaz, Omar Imeri ve hatta çok mecbur kalırsan orada başarıyla mücadele vermiş Veysel Sarı varken, Floranus getirildi. Sol tarafa baktığımızda da 2+1 yıllık sözleşme yenilenen Eren Albayrak ve genç Ali Eren İyican varken Güray Vural hamlesi... Fedor Kudriashov'a yapılan teklif de halen sonuçlanmadı.

Bu oyuncuların farklı bölgelerde de oynayabildiğini de göz ardı etmemek lazım ancak çoğu benzer özelliklerde.

Burada yönetim kurulunun ve Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kafasında farklı düşünceler olabilir. Ali Eren İyican, Omar Imeri, Mert Yılmaz gibi fazla şans bulamayacak isimleri kiralık olarak göndermek, Bünyamin Balcı'yı satmak gibi...

Böyle bir düşünce varsa yapılan çalışmanın mantıklı bir tarafı ortaya çıkıyor, ancak şunu hatırlatmakta fayda var ki; Nazım Sangare sakatlandığında bek alınsa bugün Bünyamin Balcı diye bir futbolcu yoktu. Şimdi de büyük umutlarla transfer edilen ve bana göre geleceği çok parlak olan Ali Eren İyican bir anda kendi bölgesinde 4. sıraya geriledi.

Sağ tarafa bakılınca da Bünyamin Balcı'nın satışı planlanıyorsa, elinde bu kadar bek varken alıcı elini güçlü görüp fiyat kırmak istemez mi? Bünyamin Balcı'yı orta sahada değerlendirmek istense de denklem oturmuyor. Sağ bek peformansıyla A Milli Takım'a kadar yükselmiş ve pek çok takımın peşine düştüğü futbolcuyu farklı bir pozisyona kaydırmak çok mantıklı gelmiyor.

Aynı şey kaleciler için de geçerli. Hiç A takımda oynamamış Diogo Sousa'nın transfer edilmesi, kadrodaki genç milli takımlarda oynamış kalecilere yönelik negatif mesaj vermedi mi?

Ersun Yanal'ın transfer raporları daha çok kafa karıştırmaya devam edecek gibi. Bekleyelim ve görelim...