TRANSFER SEZONUNUN HİKAYESİNİ ANLATTI

Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, transfer sezonunun sona ermesiyle birlikte yapılan tüm çalışmaları Lider TV'de anlattı. Kulübün menfaatleri doğrultusunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Altay, "transferi tek başına yapıyor" dedikodularına yanıt olarak, "Bunu diyenler, Antalyaspor'u küçük görenlerdir" dedi.

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Antalyaspor, geçen sezon A takımda bulunan 10 futbolcuyla yollarını ayırırken, kadrosunda ise 14 yeni futbolcuya yer verdi. Transfer çalışmalarının merkezinde yer alan Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, yapılan çalışmaları da ilk kez Lider TV'de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında anlattı. Zorlu bir süreci geride bıraktıklarına dikkat çeken Altay, "Transferi tek başına yapıyor" yönündeki dedikodulara da dikkat çekecek bir yanıt verdi. "Antalyaspor gibi bir kulüpte transferleri kimsenin tek başına yapamayacağına vurgu yapan Altay, "Bunu diyenler, Antalyaspor'u küçük görenlerdir. Bırakın yöneticiyi, başkan bile tek başına transfer yapamaz. Transferler tek başına yapılıyorsa neden scout ekibine, hocalara para ödeniyor? Böyle bir şey mümkün değil. Bizde transfer şöyle işler: Scout ekibi raporlarını hazırlar. Raporlar hocaya gönderilir. Onaylandıktan sonra final görüşmelerini ben yapıyorum. Antalyaspor'un menfaatine uygunsa transfer yapılıyor" sözlerine yer verdi.

"HAJI WRIGHT EKONOMİK KATKI SAĞLADI"

Yapılan 14 transferde en çok zorlandıkları ismin Haji Wright olduğunu söyleyen Aytaç Altay, "SønderjyskE takımı ile bizim transfere bakış açımız çok farklıydı. Haji Wright da gelebilmek için uğraş verdi, ekonomik olarak bize katkı sağladı. Görüşmeye başlanan rakamlar ile sonra istenen rakamlar arasında farklılar oldu. Yatırımcıları ABD'li olduğu için gün içerisinde yaptığımız görüşmeler,  gece değişiyordu. Futbola da farklı baktıkları için transfer süreci uzun ve yorucu oldu" dedi.

"KULÜBÜN PARASINI ÇÖPE ATMADAN..."

Birçok golcü isimle görüşme yapılan Antalyaspor'a yönelik "Transfer bitirilemiyor" eleştirilerine de yanıt veren Aytaç Altay, "Her transferin hikayesi var. Kulübün parasını çöpe atmadan, nasıl karlı çıkılabilir düşüncesiyle transfer görüşmeleri yapıldı. El Kaabi ile anlaştık, sonra menajeri fazla şeyler istedi. Biz de prensip gereği bunu yapmayacağımızı söyledi. Bu şartlarda gelmek istiyorsa gelebileceğini söyledik. Süper Lig'den 3-4 kulüp daha istiyordu. El Kaabi'nin özel istekleri de oldu. 2 yıllık sözleşme istedi. Çıkış maddesi için bir rakam belirledi. Biz bunun mümkün olmayacağını, bizim şartlarımız altında gelebileceğini söyledik. Sonrasında da transferden vazgeçtik" diye belirtti.

GALATASARAY İSTEDİ ANTALYA ALDI

Bursaspor'dan transfer edilen, ancak lisansı çıkarılmayan Ataberk Dadakdeniz transferiyle ilgili olarak da bilgi veren Aytaç Altay, "Bursaspor, Ataberk'in sözleşmesini uzatacağını söyledi, ancak uzatmadılar. Transfer görüşmelerini başlattığımızda da 1.8 milyon TL yetiştirme bedeli çıktı. Bursaspor ile aramızdaki iyi ilişkilerden dolayı yetiştirme bedeli ödemeden transfer gerçekleştirildi. O süreç içerisinde Galatasaray da görüştüğünü biliyoruz, ancak transferi biz bitirdik. Ataberk, Ocak ayına kadar takımla çalışacak, sonra lisansı çıkacak ve maçlarda yer alabilecek" dedi.

BÜNYAMİN BALCI'YA GELEN TEKLİFLER

Transfer gündeminde sık sık adı yer alan Bünyamin Balcı ile ilgili de konuşan Aytaç Altay, "Kendisine Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Galatasaray'dan teklif geldi mi" yönündeki soruya, "Bu kulüplerden telefonla arayarak futbolcuyla ilgilendiklerini söyleyenler oldu, ancak kulübümüze ulaşan resmi bir teklif olmadı" sözlerine yer verdi.

BODRUM ANLAŞMASI LİMİTİ YÜKSELTTİ

Antalyaspor'un 3 milyon Euro alacağı Bodrumspor ile yapılan alt yapı iş birliği anlaşmasıyla birlikte transfer çalışmalarında ellerinin güçlendiğini ifade eden Altay, "Bu anlaşmayla limitlerimiz yükseldi. Sadece Bodrumspor değil, aynı şartlarda başka kulüp varsa onlarla da aynı anlaşmayı yapmayı isteriz. Antalyaspor'un menfaatlerine uygunsa bütün kulüplerle böyle anlaşma yapabiliriz" diye konuştu.

4 HAFTANIN EN İYİ FUTBOLU

Süper Lig'in 4. haftasında kaybettikleri Gaziantep FK maçını değerlendiren Aytaç Altay, "4 haftanın en iyi futbolunu oynadık. Devre arasında 'berabere kalırsak üzülürüz' derken puan alamadık. Gaziantep kaleyi bulamadan 2-0 biten bir maç oldu. Her geçen hafta üzerine koyuyoruz. Beşiktaş maçıyla tekrar iyi oyunumuzu sahaya yansıtıp puan almayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

ROSIER'E YOK ANTALYASPOR'A VAR

Antalyaspor aleyhine verilen penaltı kararını da değerlendiren Aytaç Altay, Beşiktaş - Yeni Malatyaspor maçında Siyah-Beyazlı futbolcu Valentin Rosier'in eline çarpan pozisyonu hatırlatarak, "Biz saha içerisinde penaltı gibi görmedik. Telefondan da baktık, hiçbir açıdan penaltı olduğunu göremedik. 1 gün öncesinde Beşiktaş - Yeni Malatya maçında aynı pozisyon oluyor, görünmüyor ama bizimki görünüyor. Kimsenin göremediği, kimsenin 'net penaltı' diyemediği pozisyonla ilgili olarak Suat hoca 'penaltı' dedi. Pozisyonu Veysel ile konuştum, 'top elime çarpıyor ama kolumu ne yapabilirim' diyor. Kürekleme tarzında bir şey yapsa penaltı. Topla da mesafesi çok yakın" dedi.