'TRANSFER KAZASI' TURİZMİ ETKİLİYOR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut turizm faaliyetlerinde turistlerin transferini sağlayan midibüslerin çok sayıda kazaya karıştığını belirterek, araçlarda değişikliğe gidilmesi önerisinde bulundu.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan turizmin başkenti Antalya’da trafik kazalarına karışan transfer araçlarına ilişkin ilginç bir detay ortaya çıktı. Kazalarda genellikle şehir içi ulaşımda turistlerin hizmetine sunulan midibüs tipi transfer araçlarının benzer noktalarda benzer kazalara karıştığı dikkat çekerken, TÜRSAB Başkanı Turgut konuya ilişkin çalışma başlatılması gerektiğini bildirdi.

AYNI TİP ARAÇLAR BENZER NOKTALARDA KAZA YAPIYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, son yıllarda Antalya’da özellikle turist taşıyan midibüslerin karıştığı kazaların arttığına dikkati çekti. Turgut, “Son dönemlerde bilindiği üzere Akseki, Korkuteli ve Finike’de olan kazalarda birçok turistimiz yaralandı ve hayatını kaybedenler oldu. Bunlarla ilgili yaptığımız çalışmalarda aynı tip araçların benzer noktalarda kazalara karışması dikkatimizi çekti” dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ HALE GELDİ

Yapılan çalışmalarda elde edilen verileri yetkililere aktardıklarını belirten Turgut, “Bu veriler oldukça dikkat çekici hale geldi. Elimizdeki bilgileri paylaşırsak kazaların önüne geçilmesi adına bir çalışma başlatılabileceğini ve engellenebileceğini düşündük. Yetkililere konuyu ilettik. Kayıtlara geçmesi için gerekeni yaptık. Geri dönüş bekliyoruz” diye konuştu.

Turgut transfer hizmetinde kullanılan araçlarda değişime gidilmesini önerdiklerini dile getirerek, “Bizim önerimiz transfer hizmetlerinde farklı bir tip araç kullanılmasıdır. Ya da araçların tonajı düşürülebilir çünkü ciddi anlamda ölümlü kazalarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

“KAZALAR TURİZMİ ETKİLİYOR”

Yaşanan kazaların turizmde olumsuz etki bırakabileceğini vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:

“Yurt dışından gelen turistler eğlenmek, denizin ve güneşin keyfini çıkarmak için bu bölgeyi tercih ediyor. Böyle bir kaza durumunda can kaybı yaşanması ya da turistlerin uzuv kaybı ile ülkelerine geri dönmeleri çok ciddi travmalar olarak kayıtlara geçiyor. Bu nedenle yaşanan kazaların turizmi etkiliyor.”