TRANSFER BORSASI

Geride kalan yaklaşık 1 aylık transfer döneminde Antalyaspor daha çok alternatif isimlere yöneldi. Kadrosuna genç ağırlıklı isimleri dahil eden Kırmızı-Beyazlılarda, deyim yerindeyse as solistlerin sırası geldi.

Pek çok isim gündemde yer alırken, kimileriyle transferde son aşamaya gelindi kimileriyse iptal noktasına taşındı. Kamuoyunda duyulan futbolcular hakkındaki gelişmeleri bilgim dahilinde paylaşacağım, ancak henüz ismi gündeme gelmemiş oyuncuları ise isim kullanmadan son durumlarını aktaracağım.

Bryan Dabo...

Burkina Fasolu futbolcu için resmi teklifler iletildi, görüşmeler yapıldı ancak şimdilik transferi askıda. Futbolcunun menajeriyle yapılan görüşmelerde beklentilerin üzerinde bir maaş talebinde bulunulması, Antalyasporlu kurmayların geri adım atmasına neden oldu.

Transferi bitme aşamasına gelen Deni Milosevic de askıya alınan futbolculardan birisi. Konyaspor'un gelecek sezon kadrosunda düşünmediği Boşnak futbolcuyla anlaşmaya varan Antalyaspor, bonservis sorununun çözülmesi için beklemeye çekildi. Konyaspor'un bedava bırakmak istememesi de transferin önündeki tek engel. Şu an için durdurulan transfer görüşmelerinin  mutlu sonla ulaşacağını düşünüyorum. Milosevic gibi Konyaspor forması giyen Marko Jevtovic için de girişimde bulunan Antalyaspor, Sırp futbolcunun başka bir takımla anlaşması sebebiyle transferde sonuca ulaşamadı.

Geleceğe yatırım kapsamında resmen talip olunan Cezayirli futbolculardan Houssam Eddine Ghacha'nın Antalyaspor'a gelmesi yüksek olasılık. Ancak Mohamed El Amine Amoura ve Ahmed Kendouci için teklif edilen 900 bin Euro'luk bonservis teklifi, ES Sétif tarafından yeterli bulunmuyor.

Antalyaspor taraftarını heyecanlandıran bir transfer dedikodusu ise Mirlind Daku oldu. Kosova merkezli ortaya atılan iddialar doğru. Antalyaspor bu oyuncu için bir girişimde bulundu, ancak sonucu gelmedi. Bu oyuncunun Kırmızı-Beyazlı formayı giymesi beklenmiyor.

Ve en çok merak edilen forvet transferi!

Artık son aşamaya gelindi diyebiliriz. Bitti bitiyor... Şehir efsanesi gibi yayılan Mario Mandzukic kadar beklentiler çok yukarı çekilmesin, ancak çok da boş bir transfer olmayacak. Bu hafta içi transferin bitmesi bekleniyor, ancak futbolcu uzaktan geleceğinden için işin resmiyete dönmesi biraz daha sürebilir. Bu transferin yanı sıra Antalyaspor'un beklenmedik bir genç transferi de bitirmesi söz konusu olacak gibi.

Son olarak da Fedor Kudriashov...

Rus futbolcu, yapılan sözleşme uzatma teklifine olumlu karşılık verirken, bir aksilik olmazsa yeni anlaşmaya imza atacak.