Trajikomik

2021-2022 sezonu öncesinde Konyaspor’dan transfer edilen Deni Milosevic, imzasının ardından Antalyaspor’un en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. İlk önce aldığı yüksek maaş, sonrasında ise verimsiz performansı nedeniyle gündemden bir türlü düşmedi.

İlk sezonunu hayal kırıklığıyla geçiren Boşnak futbolcu, ikinci sezonunda maaşının büyük kısmının Kırmızı-Beyazlılar tarafından ödenmesi şartıyla Sakaryaspor’a kiralandı. Orada da dikiş tutturamayan Milosevic, Antalyaspor’a geri dönerken, yüksek maaşı bir kez daha sorun haline geldi.

Sabri Gülel döneminde tasarruf amaçlı kadroda yapılan büyük revizyondan Milosevic de nasibini aldı. Yapılan anlaşmaya göre, Milosevic’in 2023-2024 sezonunda alacağı ‘garanti’ maaş, aşağı yukarı yarıya indirilirken, opsiyon koyularak sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı. Yani Deniz Milosevic’in 1 yılda alacağı para, iki yıla yayıldı.

Trajikomik hikaye burada başlıyor.

Sabri Gülel, başkanlık görevini bırakana kadar Milosevic sadece 2 maçta süre alıyor. Nuri Şahin’in görevi Sergen Yalçın’a devredene kadar da bu sayı, kupa maçları da dahil 6’ya çıkıyor. Yani Boşnak futbolcu, Antalyaspor’un oynadığı toplam 21 maçın 6’sında süre alıyor.

Sergen Yalçın göreve gelir gelmez Konyaspor’dan eski öğrencisi Milosevic’e daha çok forma vermeye başlıyor. Yalçın, çıktığı ilk 6 karşılaşmanın 5’inde (2 maçta birer dakika oynadı) Milosevic’e şans veriyor ve Boşnak futbolcunun süre aldığı maç sayısı da bir anda 11’e çıkıyor ve tehlike burada başlıyor.

Ancak ne yönetim kurulunun ne de teknik heyetin bu tehlikeden haberi vardı.

Tehlike aynen şu: Yukarıda Milosevic’in sözleşmesi için belirttiğim opsiyon; “Milosevic 20 maçta 1 dakika dahi oynarsa sözleşmesi bir yıl daha uzar” şeklindeydi. Boşnak futbolcu, ancak bu şartla yüksek maaşını yarıya indirmeyi kabul etti.

İddia o ki Sergen Yalçın’ın Milosevic’e üst üste forma vermesiyle şu an yönetimde yer almayan bir isim, halen yönetimde bulunan bir isimle temasa geçiyor, Boşnak futbolcuyu neden oynattıklarını soruyor ve durumu anlatıyor. Ancak futbol şubesi sözleşme detayından bihaber. Futbolcuların sözleşmeleri okunmamış bile…

Sözleşme incelendikten sonra muhtemelen Sergen Yalçın uyarılıyor ve Milosevic’in forması bir anda alınıyor. Sergen Yalçın ile ilk 6 maçın 5’inde süre alan Boşnak futbolcu, son 4 karşılaşmada 1 dakika dahi alamadı. Böylece Milosevic’in incelenmeyen sözleşmesi nedeniyle 1 yıl daha Antalyaspor’da kalması olasılığı büyük ölçüde ortadan kalkmış oldu.