TRAFİK TABLOSU ‘YEŞİLE’ DÖNDÜ

Türkiye genelinde trafik yoğunluğundaki azalmalar son zamanlarda dikkat çekiyor. Özellikle turizm cenneti Antalya’da son günlerde yaşanan trafik yoğunluğundaki azalma dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2021 yılı verilerine göre Antalya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 milyon 215 bin 731 adet olarak açıklandı. Antalya nüfusuna oranla bakıldığında ise neredeyse her iki kişiden birisine araç düşüyor. Buna rağmen son zamanlarda Antalya trafiğinde gözle görülür bir azalma yaşandığı da dikkatlerden kaçmıyor. Antalya trafiğinde yaşanan bu azalma akaryakıta yapılan zamlar ve döviz kurundaki dalgalanmadan mı kaynaklanıyor sorusunu akıllara getiriyor. Öte yandan artan vaka sayıları trafik yoğunluğunun azalmasındaki bir diğer etken olarak değerlendiriliyor.

YOLLAR BOŞ KALDI

Antalya’nın son yıllarda bitmek bilmeyen sorunlarından biri haline gelen trafik sorunu son günlerde gözle görülür bir şekilde azaldı. Bunun altında yatan sebepler vatandaşlar tarafından merak konusu haline gelirken, trafik yoğunluğundaki bu azalma bir yandan çevre kirliliği açısından iyi olarak değerlendirilirken diğer yandan da sürücüler, akaryakıta gelen zamlardan dolayı direksiyon başına geçmek için artık bir kez daha düşünüyor. Trafik yoğunluğunun azaldığı Antalya’da ise yollar boş kalırken, trafiğe çıkan sürücüler ise kolaylıkla istedikleri yere gidebiliyor.

AKARYAKIT ZAMMI

Trafik yoğunluğunun azalmasında akla gelen ilk ihtimal akaryakıt zammı oluyor. Son 3 ayda benzine yüzde 49, motorine yüzde 58 ve LPG'ye yüzde 80'den fazla zam gelirken, Antalyalı sürücüler direksiyon başına geçmek için artık bir kez daha düşünüyor.

ARTAN VAKALAR

Trafik yoğunluğunu azaltan bir başka önemli sebep ise pandemide son zamanlarda artan vaka sayıları oluyor. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının Türkiye genelinde 75 bin dolaylarında seyrettiği bugünlerde birçok iş yeri evden çalışma modeline geçti.

HABER MERKEZİ