TRAFİK EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Turizmin incisi Antalya’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin faciaya dönmemesi için trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen 150 ekip ve 269 personel sahada sürücüleri denetliyor, vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Bayram tatili öncesi İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda emniyet ekipleri harekete geçti. Bayram tatilinde otoyollarda oluşacak tehlikelere ve şehir içinde trafik denetlemelerini kapsayan genelge de, 7-18 Temmuz tarihleri arasında 114 bin 960 ekip ve 210 bin 352 personelin görev alacağı denetimlerin başlatıldığı bildirilmişti.

Genelge kapsamında Antalya’da da 150 ekip ve 269 personel görevlendirildi. 7 Temmuz itibarıyla sahaya çıkan emniyet güçleri, Antalya’nın çeşitli noktalarında sürücüler, hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları, cep telefonu kullanmamaları, yaylara yol vermeleri, şerit kullanımı ve her iki saate bir on dakika mola vermeleri konusunda uyarıyor.

654 KİLOMETRELİK YOL AĞINDA DENETİM

Döşemealtı ilçesinde bulunan Burdur-Antalya yolu üzerindeki asayiş uygulama noktasında gerçekleştirilen denetimlere ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Trafikten Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Çalhan, bayram tedbirleri kapsamında yapılan denetimleri aralıksız şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Çalhan Antalya’da denetimlerin oldukça sıkı şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, “654 kilometrelik yol ağında 150 ekip ve 269 personelle denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizde sürücülerimizle hem bayramlaşıyor hem de bilinçlendirme yapıyoruz. Trafikte kemer kullanmamak ölümlü kazalara neden olurken, cep telefonu kullanmakta dikkati dağıtarak kazalarda etken unsur oluyor. Bu iki unsur dolayısıyla vatandaşlarımızı uyarıyor, bizlere trafikte olumlu katkı sağlamalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

SÜRÜCÜLER KURALLARA UYUYOR

Denetimler esnasındaki izlenimlerine göre vatandaşların çoğunlukla kurallara uyduğunu belirten Çalhan,”Yapılan kampanyalarla ve bilgilendirmelere bu bilincin oluştuğunu görüyoruz. Hiçbir emeğimiz boşa gitmemiş. Sürücülerimizi kurallara uyuyor, dikkatli davranıyor ve mutlaka emniyet kemerlerini kullanıyorlar” dedi.

“SABIRLI VE DİKKATLİ OLUNMALI”

Çalhan, şunları kaydetti: “İlimize gelen ya da gelecek olan vatandaşlarımızdan sabırlı, dikkatli olmalarını istiyoruz. Gideceğiniz yere bir iki dakika geç gitmek önemli değil ancak hayattan gitmek çok önemli. Kurallara uyarsak, acele etmezsek tüm kazaların önüne geçebiliriz. Bu konuda sürücülerin bize destek olmasını temenni ediyoruz.”