TRAFİK DERDİ, HERKESİ GERDİ!

TÜİK verilerine göre Antalya’da bu yıl Nisan ayında 102 bin 461 yeni araç trafiğe çıktı. Bununla birlikte araç sayısı 1 milyon 177 bin 97’ye ulaştı. Dünya kenti olmakla övündüğümüz Antalya araç sayısında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4’ncü sırada yer aldı.

Trafiğe kayıtlı araçların yüzde 47.8’ini otomobil, yüzde 26’sını motosiklet, yüzde 17’sini kamyonet, 4.5’ini traktör, 2.2’sini kamyon, 1.4’ini minibüs, yüzde 1’ini otobüs, yüzde 37ünrü ise özel amaçlı araçlar oluşturuyor. Bu rakamlar ile Antalya’da son iki yıldır yavaştan yavaş ortaya çıkan trafik çilesi herkesin ortak derdi olmaya başladı. Pandemi nedeniyle de bu iş çileden öte eziyete dönüştü.

Peki bu işin çözümü ne? Vallahi bu işin çözümü ilk önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde. Daha sonra ise Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde. Bir dönem CHP’den Antalya Belediye Başkanı seçilen ve ‘Kilitleri açacağım’ mottosu ile koltuğa oturan Bekir Kumbul bırakın kilidi açmayı trafiği arapsaçına çevirmişti. Daha sonra Menderes Türel dönemi ile azda olsa rahatlayan trafik Mustafa Akaydın yönetimi ile keşmekeş oldu.

Yani bir başka deyişle CHP yönetimi göreve geldiğinde Antalya’ya bir haller oluyor ve trafik çilesi gündeme geliyor. Bu da Muhittin Böcek döneminde bu kentte trafiği rahatlatacak bir tek adım atılmadığını gösteriyor. Yahu bu yollardan sen geçmiyor musun Sayın Böcek? Hadi sen hastalandın, sonra fazla sağa sola gitmedin (doktorların uyarısına rağmen her yere gittin) acaba senin ekibindekiler belediyeye gelirken havadan indirme mi yapıyor?

Vallahi bu şehirde daha turizm tam manasıyla açılmadı. Bir de o başlarsa vay halimize. Trafik içinden çıkılmayacak bir hal alacak ve insanlar bu kez de RUH HASTASI olacak. Allah aşkına bırakın ıvır vızır işleri de şu memlekette uzun vadede alternatif yollar açarak bu işe çözüm üretin. Kısa vadede ise uzmanların görüşünü alıp soruna neşter vurun.

MOTOSİKLETLER BIKTIRDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yayılımını engellemek amacıyla alınan tedbirler ve kısıtlamalar sonucu kafeler, lokanta ve restoranlar sadece gel-al ve paket servisle hizmet verirken, birçok market ve özel girişim de müşterilerine kurye hizmeti sunmaya başladı. Bu kapsamda çok sayıda işletmenin kurye elemanını işe alıp altlarına motosiklet vermesi ile nur topu gibi yeni bir sıkıntımız daha ortaya çıktı.

Bunun adı da motosiklet. Evet yanlış okumadınız. Antalya’da motosiklet sayısı 305 bin 754’e çıkınca sıkıntı büyüdü. Zaten yolu yetmeyen bir kentte 4-5 kişiye bir otomobil düşerken motosiklet sayısının artması ile işin içinden çıkılmaz bir hal aldı.  Sadece geçen yıl sayısı yüzde 35 artan motosikletler trafikte kurallara uymamakla kalmayıp oluşturdukları gürültü ile de oldukça rahatsızlık veriyor.

Motosiklette İstanbul’dan sonra 2’nci sırada yer alan Antalya’da bu konuda en büyük sorun motosikletlerin denetimsizlikten faydalanarak EGZOZ patlatarak gürültü çıkarmalarında. Pandemi ile çoğalan havaların ısınmasını fırsat bilen motosiklet kullanıcıları UYKU KAÇIRAN araç oldu.

Bu noktada Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne büyük iş düşmektedir. Gerçi onlarda hangi işe bakacaklarını şaşırdılar ama maalesef bu soruna onlardan başka da çözüm bulacak kurum ve kuruluş yok. Denetimi artırıp egzozu bozuk ve ses çıkaranlara toplayacaklar.

Yoksa zaten pandemiden bunalan, trafik çilesinden kafayı sıyıran vatandaş evinde huzuru kaçınca istenmeyen olaylar yaşanacaktır. Şahsen bir gün ben bile evimin önünden geçerken egzoz patlatan motosikletlilere elime ne geçerse fırlatacak hale geldim.

AZİZ BAŞKAN HIZLI ÇIKTI

Antalyaspor'un çiçeği burnundaki Başkanı Aziz Çetin koltuğa oturur oturmaz kolları sıvadığını bir kez daha gösterdi. Kırmızı beyazlılar, iç transferde kaptan Hakan Özmert, Veysel Sarı ve Eren Albayrak ile sözleşme yeniledi. Ersun Yanal’ın da istediği oyuncularla resmi imzalar atıldı. Bu da,  Antalyaspor Yönetimi’nin teknik ekiple uyumlu bir çalışma içinde çalıştıklarını gösteriyor.

Aziz Başkan koltuğa oturduğunda hedefin ilk 5 olduğunu açıklaması ile yapılan çalışmaların o istikamette olduğunu açık ve net. Tabi herkes şunu söyleyebilir, “Yeni transfer ne oldu?” diye. Bekleyin bakalım. Aziz Çetin ve ekibinin bu konuda harıl harıl çalıştıklarını biliyorum ve yakından takip ediyorum. Yeni transferlerde teknik ekibin isteği doğrultusunda ince eleyip sık dokuyorlar çünkü.

Umarım Antalyaspor yeni sezon öncesi istenilen bir kadroyu kurar ve kem gözler ile büyük laf edenlere cevabı verir. Zaman her şeyin ilacı olacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Azıcık sabırlı olalım yeter.