TRAFİK ÇİLESİ NİHAYET ÇÖZÜME KAVUŞUYOR!

Antalya’da tartışmasız son birkaç yılın en önemli konusu şehir içindeki trafik sıkışıklığı meselesi. Hilafsız aracı olan veya olmayan herkesin mustarip olduğu yegane konu bu.

Son 3 yıldır da bu konuyla ilgili bir tek çözüm üretilememişti. Gerekçesi ise açılan bir davanın devam etmesiydi. İşimiz yargıya kalınca sonucu orta.

Tabu bu böyleyken bizim yöneticilerimizde hiç trafiğe çıkmıyorlarmış, sanki kendileri çile çekmiyorlarmış gibi davranmaları işi sürüncemede bırakmıştı.

Sevgili Antalyalılar; 7’den 70 hepimizin “İllallah” dediği konuya nihayet çözüm getiriliyor. Nereden bahsettiğimi hemen söyleyeyim; “Merkez Bankası ile Çakırlar kavşağı” arası.

Benim sürekli gündeme getirdiğim bu kavşak aslında trafiği kilitleyen ve bölgede yapılacak olan 5 kavşağın ana merkezini oluşturuyor. Lakin asıl konuyu kilitleyen yer ise Duraliler-Batı Çevreyolu Kavşağı.

Yani Duraliler-Avni Tolunay İmar Uygulaması’na yapılan itiraz nedeniyle hem burası hem de diğer kavşakların yapımı askıya alınmıştı. Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına yapılan itiraz sonuçlandı.

Konya Bölge İdare Mahkemesi’nde 3 yıla yakın süredir devam eden inceleme sonunda mahkeme vatandaşların lehine karar verdi. Karar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı.

Bunun üzerine İmar Komisyonu tarafından itiraz eden vatandaşların talebi doğrultusunda yeni bir planlama yapıldı. Bu hafta konu Meclis’te görüşülecek ve plan askıya çıkartılacak.

Şimdi öyle bir plan yapılmış ki, vatandaşın bir daha itiraz edemeyeceği şekle getirilmiş. Bir başka deyişle vatandaş ne istemişse verilmiş. Bir daha itiraz edemeyecek durum oluşturulmuş.

Askı işi nihayete erince artık o bölgede sorun kalmayacak. Sonrasında ise Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü devreye girecek ve projesi hazır olan kavşaklar için start verilecek.

Bunlar, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne gitmek için 75. Yıl Caddesi'ne dönülen kısım. Yani yeni Merkez Bankası Kavşağı, Uncalı Mezarlığı'nın köşesindeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na dönülen kısım, Batı Çevreyolu'nun ortasında yer alan Duraliler kavşağı, Akdeniz Sanayi Sitesi ile Ferrokrom kavşağı ve Sur Yapı Cezaevi Kavşağı.

Yapılır mı yapılmaz mı, projeler için böyle bir ekonomik ortamda bütçe ayrılır mı ayrılmaz mı bilemem. Ancak hükümetin bu konuda seçim öncesi elini taşın altına koyması gerekir.

Hele hele Ankara’ya geri gönderilen o bütçenin geri getirilmesi ve Antalyalıların derdine derman olması için adımlar hemen atılmalıdır.

Top artık bu aşamadan sonra iktidarda. Yarım kalan işi tamamlamak onların işi. Aksi halde Antalyalı bu çilenin faturasını illaki birilerine keser.

TALİHSİZ İLÇE ELMALI

Antalya’nın en talihsiz ilçesi neresi derseniz ben size hemen “Elmalı” derim. Nedeni ise açık net. Belediye Başkanı ‘Aşk Skandalı’ ile Kaymakamı ise ‘Usulsüzlükle’ anılır.

Oysaki Elmalı tarihi ile kadim bir ilçedir. Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri’den tutunda Sinan-ı Ümmi ve Vehhâb-ı Ümmi’ye kadar bir çok alimle adı bilinirdi.

Son zamanlarda bu işler tam tersine döndü. Önce Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün aşk skandalı patlak verdi. Kadim ilçenin adı yerle yeksan oldu. Hala bu sıkıntı devam ediyor.

Tam bu olay unutuluyor derken bu kez de Kaymakam Harun Kazez’in ‘Yolsuzluk’ olayı patlak verdi. Çemişkezek Kaymakamlığı döneminde yapılan bir arsa satından dolayı.

Kaymakam Kazez’in 509 bin liralık mesire alanını bir yakınına 160 bin liraya satışına onay verdiği ortaya çıktı. Hakkında soruşturma izni verilen Kazez’le ilgili dosya Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilmiş. İddianame kabul edilirse Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Tabi bu olayla ilgili yargılanacak olan sadece Kaymakam Kazez değil. Aralarında belediye ve il genel meclisi üyeleri ile muhtarlarında bulunduğu 7 kişi daha var.

Tabi Kazez ile ilgili olaylar bununla bitmiyor. Mesire alanını sattıktan 10 gün sonra Elmalı’da göreve başlayan Harun Kazez’in, Elmalı Belediye Başkanı ile olan samimiyeti dikkat çekmiş.

Başkan Öztürk ile gözden ırak yerlerde sürekli buluşmaları, o buluşmalarda iddialara göre bilmem yalan bilmem doğru devlet büyükleri aleyhine baya sallar olmuş.

 

Tabi bunlar büyük rahatsızlık vermiş. Bu konuda da epey bir şikayet gitmiş hakkında.

Yaşadığı olaya rağmen kendisini görevde tutanların bile aleyhinde olan Kazez için düğmeye basılmış.

Kendisi de bunu öğrenince dün yapılan 670’inci Elmalı Güreşleri öncesi yıllık izne ayrılmış.

Harun Kazez’in önce başka bir ile ataması yapılıp daha sonra hakkındaki yargılama nedeniyle görevden alınacağı yolunda bilgiler geldi bana. Bekleyip göreceğiz.

Ama unutulmamalıdır ki, devlet adına görev yapanların devlet büyükleri aleyhine konuşma yapmalarını kendi kulakları duymasa bile yerin kulağı mutlaka duyar.

HOCA AŞKA GELMİŞ

Oğlunun milyonluk yatı, su sporları merkezi işletmeleri, silahların ateşlenmesi Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu (Hoca) aşka getirmiş. Hem de öyle böyle değil.

Sanatçı Ömür Göksel’in ‘Umurumda mı dünya sen varsın ya’ şarkısındaki gibi Hoca’nın hiç bir şey umurunda bile değil. Topaloğlu, çalgı çengiyi buldu mu hemen sahneye fırlıyor.

Tıpkı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerindeki Kubat konserindeki gibi. Dünya yıkılsa bile umurunda olmayan Hoca, üstüne giydiği ay yıldızlı tişörtle sahneye fırlayıp zeybek oynamış.

Eee nede olsa oğlandan paralar geliyor. Keyifler gıcırında. Hal böyle olunca zeybekte oynanın 9/8’lik roman havasında göbek bile oynanın. ‘Umrumda mı dünya sen varsın ya’