TRABZONSPOR'A KIYAK

Daha Kayserispor maçına çıkmadan kafalarda oynanmaya başlanan Trabzonspor mücadelesine artık kısa zaman kaldı. Haji Wright ve Enzo Crivelli gibi gole en yakın iki isminden faydalanamayacak Antalyaspor'da bu isimlerin arasına Amilton Minervino da katılırken, bir anlamda Nuri Şahin'in hücum hattında eli kolu bağlandı.

Kayserispor karşısında ortaya koyulan hatta koyulamayan hücum varyasyonlarını gördükten sonra Trabzonspor maçında işlerin çok daha zor olacağını ön görebiliriz. Ancak Antalyaspor bu tip maçları seviyor. Kırmızı-Beyazlılar ayrı bir motivasyonla çıkacaktır.

Nuri Şahin'in Kayserispor maçında kesik attığı ve eksikliğinin ne denli sorun yaşattığı görülen Naldo formasına kavuşacak. Savunmanın diğer elemanlarında ve orta sahada değişiklik düşünmeyen Nuri Şahin'in ileri uçtaki tek alternatifi olan Paul Mukairu da yine en önemli gol silahı olacak. Amilton'un eksikliği ise Ghacha ile giderilmeye çalışılacaktır.

Nuri Şahin, zorlu mücadele öncesi kafasında birçok hesap yaparken, bu konuda yalnız değil. Antalyaspor Yönetimi de şampiyonluk mücadelesi veren ekiplere karşı ortaya koyduğu satranç hamlesini Trabzonspor maçı öncesinde de yaptı. Trabzonspor logolu kartlara bilet satışı yapılmayacak, 6 Aralık'tan sonra Trabzonspor kartını iptal eden vatandaşlara da aynı şey uygulanacak.

Özellikle sosyal medyada ve Trabzon basınında konuyla ilgili olarak anlamsız bir tepki ortaya koyulmuş durumda. Bu duruma, "Ayrımcılık" başlığı atan internet siteleri bile gördüm. Yani demek istiyorlar ki Antalyaspor taraftarının içerisine Trabzonspor taraftarının alınmaması yanlış. İlk kez böyle saçmasapan bir tepki gördüm.

Diğer taraftan baktığımızda Antalyaspor Yönetimi'nin, Bordo-Mavili futbolseverlere 'kıyak' yaptığını bile söyleyebiliriz. Aynı uygulama 5. haftada oynanan Beşiktaş maçında da yapılmış, hatta Beşiktaş logolu kartlarını iptal eden vatandaşlara bilet satışının yapılmayacağı da duyrulmamıştı. Bu sayede 1000'e yakın Antalyaspor logolu kart satışı yapılmış ve Kırmızı-Beyazlıların kasasına az olsa katkı sağlanmıştı. Tabi ki kart çıkaran futbolseverler yine de maça giriş yapamamıştı.

Ben bu konuda Antalyaspor Yönetimi'ni eleştiriyorum, aynı şekilde duyuruyu yapmayıp az da olsa kulübe bir gelir daha sağlanabilirdi.