TRABZONSPOR’A ‘CEZA’ KESİLECEK

Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçının son anlarında taraftarların bitiş düdüğünü beklemeden sahaya inmesi ve Antalyaspor kalecisi Boffin’e şiddet uygulanması sonucu Trabzonspor’un hükmen mağlubiyet ihtimali veya ağır bir cezai yaptırımla karşı karşıya bırakılması tartışılmaya başlandı.

Trabzonspor ile Antalyaspor arasında Süper Lig’in 35’inci haftasında oynanan karşılaşma sonucu 2-2’lik skorla şampiyonluğa 38 yıl sonra ulaşan Trabzonspor'da taraftarlar, maçın son anlarında hakem Atilla Karaoğlan henüz son düdüğü çalmadan sahaya girdi. Antalyasporlu bazı futbolculara ve kalecisi Boffin’e Trabzonspor taraftarı tarafından şiddet uygulanırken, bordo-mavililerin hükmen yenik sayılıp sayılmayacağı tartışma konusu oldu.

BAŞKAN ÇETİN KONUŞTU

Yaşanan olayların ardından Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin yaptığı açıklamada, "Sahaya giren bazı taraftarlar, futbolcularımız Floranus ve Boffin'e vurdu. Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız. Trabzonspor'un şampiyonluğunu tebrik ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE ÖRNEĞİ VAR

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2013 yılında oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında da benzer bir tablo yaşanmış ve siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girmişti. Hakem tarafından tatil edilen maçı Beşiktaş daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF)  verdiği kararla 3-0 hükmen kaybetmişti. Bu örnek göz önüne alındığında Trabzonspor maçında Antalyalı futbolcular taraftarlar sahaya girdikten sonra eğer soyunma odasına gidip sahaya çıkmasaydı, Trabzonspor'un maçı hükmen kaybetme ihtimali daha yüksek sesle konuşulacaktı.

Öte yandan maçın hakemi Atilla Karaoğlan Trabzonspor taraftarı saya inince derhal soyunma odasına gidip ve güvenlik sorunu nedeniyle maçı tatil edebilirdi. Çünkü bu tür ihlallerde hakemin buna yetkisi olduğu 2013 yılında Beşiktaş-Galatasaray maçındaki örnekle kanıtlanmıştı.

CİDDİ BİR CEZA VERİLMESİ GÜNDEMDE

Her ne kadar Trabzonspor’un hükmen mağlubiyet alması zayıf bir ihtimal olarak görünse de Trabzonspor’a ve maç sonlanmadan sahaya giren taraftarlara Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘saha olayları’nı kapsayan 52’inci maddesi gereğince ciddi ceza verilmesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.