Tour of Antalya heyecanı başlıyor

Bisiklet tutkunlarını Antalya’da buluşturacak olan Tour of Antalya powered by AKRA, yarın başlayacak ve 24 Şubat Pazar günü Erdal İnönü Parkı yanındaki finiş alanında son bulacak.

Bisiklet tutkunlarını Antalya’da buluşturacak olan Tour of Antalya powered by AKRA, yarın başlayacak ve 24 Şubat Pazar günü Erdal İnönü Parkı yanındaki finiş alanında son bulacak.

Tour of Antalya powered by AKRA 2019, pedalların efendilerini Antalya’nın tarihinde yolculuğa çıkaracak. Aspendos yılı olarak ilan 2019’da ikinci kez düzenlenecek olan Tour of Antalya, AKRA-Barut Hotels ana sponsorluğunda ve Antalya Valiliği öncülüğünde, Argeus Travel&Events ile 7 İletişim tarafından gerçekleştirilecek. Tour of Antalya’ya bu yıl 21 ülke ve 28 takımdan toplam 168 sporcu katılacak.

Tour of Antalya Yarış Direktörü Mutlu Erçevik, yarış parkurlarının Antalya’da bir süre önce yaşanan hortum ve doğa olayları sonrasında değiştirildiğini ve son şeklini aldığını vurguladı. Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney de toplantıda katılımcılara teşekkür etti ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan 2.2 kategorisindeki yarışa ilginin büyük olduğunu, ancak statü gereği sınırlı sayıda takım kabul edebildiklerini söyledi. Güney, önümüzdeki yıl yarış kategorisinin bir üst seviyeye çıkacağını ifade ederek Tour of Antalya powered by AKRA 2020’nin 2.1 kategorisinde düzenleneceğini açıkladı.

TARİHİ KENTTE ÖDÜL TÖRENİ

Tour of Antalya’nın bu yılki bir başka yeniliği de tırmanma etabı ve Termessos Antik Kenti’nde sona erecek yarışın ödül töreni de antik yapılar içerisinde olacak. Podyumun kurulmayacağı ödül töreni, tarihi kemerlerin altında gerçekleşecek ve bisikletçiler böylece iki bin yılın ötesine gidecek.
“Tour of Heaven-Cennet Turu” mottosu ile bu yıl ikincisi düzenlenecek organizasyonda 21 ülkeden 28 takım, 168 sporcu yarışacak. 4 gün boyunca 4 etapta 21 ülke ve 28 takımdan 168 sporcu yaklaşık 500 km pedal basacak.