TOSUNCUK

Televizyonda görebildiğim kadarıyla Tosuncuk’un fiziki durumu gayet iyi. Nazar olmasın göbeği burnunda, boynu kile gibi. Dökme su ile değirmen bu kadar döner. Eğer Tosuncuk’un okyanus ötesi seyahatleri, eğlencelerinin sürdürülebilir olması için Amazon Nehri gibi sürekli akan bir gelir lazım.

TOSUNCUKLAR NASIL OLUR?

1-         Sokakta tanışan, sokakta sevişen, sokak arasında düğün yapıp göbek atıp oynayanlardan Tosuncuklar olur

2-         Kendisi harama dalan, alın teri ile kazanmayan, kızını erkek arkadaşının evine kendi bırakanlardan Tosuncuklar olur

3-         Gündüz akşama kadar yatan, geceleri eski evlerin ve tuvaletlerin demir kapısını, logar kapaklarını çalıp onun parasını çocuklarına yedirenlerden Tosuncuklar olur

4-         Her gün alkol alıp kafayı bulan, akşam eve gelince de masum eşini çocuklarının gözü önünde dövenlerden Tosuncuklar olur

5-         Her gün dinden bahsedip haram helal demeden vatandaşın hakkını yiyen, tüyü bitmemiş yetimlerin rızkını çalanlardan Tosuncuklar olur

HATIRA

Genç biri demirci çırağıdır. Her gün sıcak ateşin karşısında demir dövmek, ona şekil vermek, usta olmak zor demiş. Kolay yoldan zengin olmayı düşünmüş, almış eline bir tabanca bankanın birine girmiş. “Kıpırdamayın, kasadaki paraları masanın üstüne koyun” demiş. Güvenlikler genci yaka paça yakalamışlar. Bu olay gazetelere şöyle bir haber olarak düşmüş.

Demirci çırağından banka soygunu bu kadar olur. Senin önce üniversiteyi bitirmen lazım yoksa böyle çocuğun yoğurt yemesine dönersin, ağzına yüzüne bulaştırırsın.

Üniversitede ilmi ve irfanı ile pırlanta gibi gençlerimiz var. Onlara hepimiz saygı duyarız, onlara değil sözümüz. Fakat böyle Tosuncuk gibi art niyetlilerin bu aziz millete fayda getirmek yerine zarar verdiklerine son dönemde sıkça haberlerde şahit oluyoruz. Okumuş veya okumamış takım elbiseli hırsızlardan bu memleket çok çekti, çekmeye de devam ediyor.

Bizlere düşen ise kendi evlatlarımızı doğru yetiştirmek, onların öncelikle İYİ İNSAN olmasını sağlamak. Hak yememeyi, hakkını yedirmemeyi, dürüst olmayı, her ne durumda olursa olsun yalan söylememeyi, adaletli olmayı, menfaatleri için eğilip bükülmemeyi, elif gibi dik durmayı, omurgalı olmayı öğretelim onlara.  

Bostan Gülistan kitabında adamın birinin garip bir duası var: “Allah’ım sen gece hırsızlarını yakma, sen gündüz hırsızlarını yak!”

BURASI DÜNYA

Birisi Sultan Ahmet gibi camii yaptırıp meşhur olmuş,

Diğeri bir mabedi batırarak meşhur olmuş.

Birisi anne babasını hacıya göndermiş

Diğeri anne babasının hazırladığı hac parasını yemiş.

Tosuncuklar kıyamet sabahına kadar olacaktır.

Mevcuttaki yatırımlarımızın en emniyetli yeri Devlet Bankalarıdır.