TORPİL ÇARKINDA ‘İŞLER’ TIKIRINDA

Daha önce Lider Gazete’nin gündemi getirdiği Antalya CHP’deki temsilcilerin rüşvetle işe alma skandallarının yankıları henüz dinmezken bu kez de CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak kadro alımlarına ilişkin “Kendi aramızda konuşup hallediyoruz” şeklinde skandal bir itirafta bulundu.

Ahmet ARĞILLI/Zehra TEKECİ

BAKLAYI AĞZINDAN KAÇIRDI

CHP İl Başkanı Cengiz’in geçtiğimiz günlerde konuk olarak katıldığı bir televizyon programında Büyükşehir Belediyesi’nin personel alımına ilişkin yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Cengiz, yapımcının mecliste partiler arasında işçi alım sayısı üzerine bir sorun yaşanıp yaşanmadığına ilişkin, “Burada aslında sıkıntı benden adam alıp almamak değil. Şu anda belediyemiz 655 kişilik bir ilana çıktı” dedi.

TORPİLİN ADI ‘HALLETMEK’ OLDU

Yayında yaptığı itirafla tüm okları üzerine çeken Cengiz, yapımcının kaç kişilik kontenjan olduğu sorusuna ise “Kontenjandan yana sıkıntı yok, biz belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde tabi ki burada İyi Parti’nin, CHP’nin ve belediye başkanının meclis üyelerinin de var. Biz onu adaletli bir şekilde ihtiyaca göre kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orada bir kavgamız dövüşümüz yok” cevabını verdi.

BU İLK SKANDAL DEĞİL

Lider Gazete’nin gündeme getirdiği yakın zamanda CHP Serik İlçe Başkanlığı görevinden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden İbrahim Demir’in istifasının perde arkasında yatan iddialar kent gündemini günlerce meşgul ederken, Lider Gazetesi’ne karşı daha önce yaptığı sansür ve gazetenin dağıtımını yapan kuryeye küfür ederek engellemesiyle gündeme gelen Demir’in CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifasından önce işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığı öne sürülmüştü.