TOPLU ULAŞIMA 'ZAM' YILBAŞINDA

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, akaryakıta gelen zamlardan dolayı sıkıntı yaşayan esnafın zam taleplerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ilettiklerini ve yılbaşından sonra güncelleme yapılacağını bildirdi. Antalya otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan ve Pamfilya Otobüs A. Ş. Başkanı Mehmet İnce de, mazot ve yedek parçaya yapılan zamlara isyan etti

Döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı akaryakıt fiyatlarına da zam geldi. Gelen son zamlardan dolayı şoför esnafı zor günler geçirmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan servis, taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafın akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar gördüğünü ve bu zammın güncel taşıma ücretlerine yansıtılması gerektiğin belirtti. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik de Başkan Apaydın’ı desteklediğini belirterek gerekli güncellemelerin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

GÜNCELLEME YILBAŞINDAN SONRA

Başkan Niyazi Özçelik, “Şoför esnafının ayakta kalabilmesi için taşıma ücretlerine zam yapılmasını isteyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’ın açıklamalarını destekliyorum. Esnaf ayakta durabilmek için çaba sarf ediyor. Biz servis, taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü esnafı olarak artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları karşısında zor durumdayız. Zamlar bizi çok etkiledi. Gerekli güncellemelerin yapılması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e esnafımızın durumu ve istekleri yönünde bilgileri aktardık. Yılbaşından sonra fiyatlara güncelleme yapılması konusundaki zam talebimiz hakkında bir görüşmemiz oldu. Yılbaşından sonra güncelleme yapılacak inşallah” diye konuştu.

KAMYONCU ESNAFI ZORDA

Başkan Özçelik, kamyoncu ve nakliyeci esnafının yaşadığı sıkıntılara kulak verilmesi gerektiğini ve taşıdıkları yükün maliyetlerini karşılamadığını belirterek, “Özellikle taşımacılık yapan kamyoncu, nakliyeci esnafımız ayakta durmakta zorlanıyor. Akaryakıt fiyatları, düşük ücret, vergiler gibi birçok sorun nedeniyle sıkıntı yaşayan kamyoncu esnafımız durursa, Türkiye durur. Onun için kamyoncu esnafımızın bir an önce elinden tutulması lazım” ifadelerini kullandı.

Antalya otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan ve Pamfilya Otobüs A. Ş. Başkanı Mehmet İnce de, mazot ve yedek parçaya yapılan zamlara karşı dert yandılar.