TOPÇAM’I, RESTORAN GİBİ PAZARLADILAR!

Türkiye’de son dönemde özellikle muhalefet partileri tarafından sığınmacılar ve göçmenler üzerinden siyasi algı operasyonları yapılıyor. Kimi haklı kimi haksız.

Hatta bu eleştirilen öyle boyutlara vardı ki insanlığımızdan utanır eylemlerle tanıklık ediyoruz. Biz böyle bir millet değiliz ama biz bizlikten çıkmış durumdayız.

Atalarımızın bir sözü vardır, “Çalma kapımı çalarlar kapını” diye. İşte sonunu düşünmeden yapılan eleştiriler için biçilmiş kaftan bir sözdür bu.

İşte bu söze denk gelen bir uygulama Antalya’da yaşanmıştır. Hem de CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi ANET’in sorumluluğundaki TOPÇAM Mesire Alanı’nda.

Bundan tam 6 yıl kadar önce dönemin Başkanı Menderes Türel tarafından yeniden düzenlenip ANET’in işletmesine verilen Sıçan Adası karşısındaki Topçam Mesire Alanı’nda yaşananlar kafaları karıştırdı.

Sosyal medyaya düşen görüntü ve iddialara göre halka açık bu alan birilerine peşkeş çekilmiş! Birileri tarafından 200 oturma grubunun neredeyse tamamı (Ruslara) rezerve edilmiş!

Hani muhalefet partileri sığınmacı, göçmen ve yerleşik yabancılar için “Kendi ülkemizde misafir olduk” diye eleştiri yöneltiyordu ya, buraya gidenler de aynen öyle hissetti!

Çünkü kimin yaptığı belli olmayan(aslında açık ve net belli) rezervasyon nedeniyle piknik alanında oturacak yer bırakılmamış. Video ve eleştiriler yayınlanınca çifte açıklama geldi.

Öncelikle alanın sorumlusu ANET’in Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz’un açıklamasına bakalım. Özrü kabahatinden büyük misali bir açıklama.

“Topçam veya Sarısu gibi işletmelerde yer ayırtma gibi bir şey olamaz. Zaten orada restoranımız, garsonumuz ve servisimiz yok. Sadece piknik alanına giriş parası alınıyor. Bazen hafta içinde 8-9 adam geliyor, masaya oturuyor, plaj çantasını koyuyor, 'Ailemiz gelecek' diyor, çalışanlar da müdahale edemiyor. Uyanığın birinin de ailesi gelecek diye ayırttığı yerleri pazarlamaya çalıştığı bilgisi bize kadar geldi."

Bana çok inandırıcı bir açıklama gibi gelmedi. Çünkü görüntülerde servis yapan garson bile var. Hatta düpedüz yapılan organizasyon var. Açıklama ‘Yersen’ mantığı ile yapılmış.

Gelelim konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Sosyal Medya Ekibinin açıklamasına; “Dün gün içerisinde de kalabalık bir grup misafirimiz gelerek boş buldukları masalara yerleşmişlerdir. Videoda görünen servis personeli vb. catering hizmetinin de Belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, gelen misafir grubunun tamamen kendilerinin organize ve finanse ettiği bir durumdur. Alan personellerimize, bu tip suiistimale açık, münferit olaylar konusunda denetim ve kontrollerin artırılması hususunda gerekli bildirimler yapılmıştır.”

Yahu, siz çocuk mu kandırıyorsunuz? O yerde ANET’in bilgisi olmadan kuş bile uçurtamazsınız. Böyle bir organizasyona içeriden biri izin vermese kimse cesaret edemezzzz!

Bunun yanında sosyal medyadaki paylaşımlara göre bir Rus’un burayı aylardır pazarladığı açık ve nettir. Demek ki bu görüntüler öyle bir günlük falan değil.

Bakın beyler bayanlar, ANET’çiler ve Büyükşehirciler. Başkan Muhittin Böcek evde alçılı ayakla yatıyor diye ortalığı çiftliğe, Attalos’un ahırına çevirmeyin. Sonra bedeli ağır olur.

Vallahi benim bildiğim Başkan Böcek o masaları size yalatır. İsterseniz bir daha cüret edin.

BU ŞİRKET NEYİN NESİ?

Bu memleketin garip garip işleri bir türlü bitmek bilmiyor. Birini yazıyorum öbür taraftan başka bir garip konu karşımla çıkıyor. Özellikle de belediyelerde yaşanıyor bu gariplikler.

Bir dönemin siyasetçilerinden Cemal Altan’ın sosyal medya hesabından bir paylaşımı dikkat çekti. Direk Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a hitaben yazılmış kısa bir mektup gibi.

Altan, Mayıs ayında Emlak Vergisi’ni H… Bank kredi kartı ile ödemiş. Bir Muratpaşa’ya bir Konyaaltı’na. Konyaaltı 3 taksit yaparken Muratpaşa yapmamış. Nedeni ise kafa karıştırıcı.

Cemal Altan H..k Bank’tan sorgulamış ve verilen cevaba göre Muratpaşa bu tahsilata aracı kullanıyormuş. Tahsilat PARAM diye bir şirket aracılığı ile yapıyormuş!

Şirketin bankada ‘Emlak Vergisi’ kaydı yokmuş. Yani böyle olunca Cemal Altan’ın yasal olan vergi ödemesindeki taksit hakkı engellenmiş.

Benim anlamadığım bir belediye tahsilat için niçin aracı firma kullanır ki? Mutlaka yasal bir yanı var ama bana hiç mantıklı gelmedi. Amma illaki birilerine para kazandıracaksak o ayrı.

BU AYRIMCILIK NİYE?

Konyaaltı Belediyesi’nin ilçeye son dönemde yaptığı ve kazandırdığı parkları hep takdir etmişimdir. Özellikle de ‘Hayat Park’ın son halini ve yapılan olağanüstü değişimi.

Ancak ilçenin bir yerine böyle mükemmel bir kazandırılırken başka bir mahallesini göz ardı etmek biraz garip geldi bana. Bir tarafta 5 yıldızlı, diğer tarafta ise toz toprak içinde park.

Hayat Park’ın içinde yer alan ve 7’den 70’e herkesin beğenisini kazan çocuk parkı göz kamaştırırken diğer mahallelerde alelade usulle yapılmış çocuk parkları da tepki çekiyor.

Bunlardan Başkan Semih Esen’in haberi var mı yok mu bilemiyorum ama bazı işgüzar personelin yalakalık uğruna kendisine zarar verdiğinden şimdi haberdar olmuştur.

Evet Başkan, çocuklar senden bu ayırımcılığa son vermeni bekliyorlar. Bende takip ediyorum.