Topaloğlu’ndan ‘boş vaat’ skandalı

CHP’li Kemer Belediye Başkanı ve adayı Necati Topaloğlu’ndan ‘boş vaatler’ skandalıyla gündeme bomba gibi düştü. Cumhur İttifakı KEMER Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, Topaloğlu’nun ‘Sosyal konut yapacağım’ diye açıkladığı arsanın Kültür ve Turizm Bakanlığı uhdesinde olduğunu ve vatandaşa belediyenin arsasıymış gibi proje vaadi vererek vatandaşı kandırdığını iddia etti.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala adaylar birbirlerinin önün geçebilmek için vatandaşlara kimi ilginç, kimi süper çılgın projeler sunarken kimi de ayakları yere basan, halka dokunan vaatlerde bulunuyor. CHP’li Kemer Belediye Başkanı ve adayı Necati Topaloğlu, seçimde diğer adaylara fark atabilmek adına vatandaşlara “Sosyal Konut Projesi” açıkladı. Ancak Cumhur İttifakı adayı Rahman Şeker, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın protokolünde olan bir arsayı kendisinin gibi gösterip vatandaşı kandırdığını söyledi. İYİ Parti Kemer Belediye Başkanı Adayı Mustafa Gül ise Sosyal Konut Projesi’nin kendine ait bir proje olduğunu Topaloğlu’nun proje tuttuğu için kendi projesiymiş gibi davranarak ‘kopya çekmekle’ suçladı.


ASILSIZ PROJE

Cumhur İttifakı Adayı Rahman Şeker, CHP’li Necati Topaloğlu’nun Kemer ilçesinin Kuzdere Mahallesi Ağva Deresi’nin yanı başındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesindeki arsayı belediyenin yetkisindeymiş gibi göstererek vatandaşa Sosyal Konut projesi yapacağı şeklinde açıklamasını “Asılsız proje” olarak değerlendirdi. Şeker konuyla ilgili 4 Mart Pazartesi (bugün) detaylı bir açıklama yapacağını kaydederek, “Topaloğlu’nun bahsettiği yer ormanın yeri 470 dönem arsa Turizm Bakanlığı orayı tahsis alanı ilan etti. Mevcut belediye başkanı kendisinin bakanlıktan bir protokol yapıldığına dair bir izlenim yaratıyor ve alana sosyal konut yapacağım vaadi veriyor. Fakat böyle bir gerçeklik yok. Yani herhangi bir izin yok. Herhangi bir bakanın bir söz vermişliği yok. 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu kapsamında Turizm Bakanlığı’na protokolle verilmiş. Bu konuyla ilgili ise orada böyle bir durumun olmadığını biliyor. Necati Bey vatandaşı yanlış bilgilendiriyor” dedi. 


“TOPALOĞLU HAYAL GÖRÜYOR”

Yerel seçime sayılı günler kala geçtiğimiz ay meclis gündemine alarak 20 tane parselasyon yapıldığını kaydeden Şeker, “Askı süreci de 7’sinde bitiyormuş. Bu konuyla ilgili Necati Beyin iddiası, 60 dönüm bakanlıktan yer alacağım diyormuş. Ama böyle bir şey yok tamamen asılsız. Hayal görüyor” diye konuştu.


BİZDEN KOPYA ÇEKTİ

İYİ Parti Kemer Belediye Başkan adayı Mustafa Gül ise CHP’li Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun sosyal konut projesinin kendisine ait bir proje olduğunu ve sosyal konut projesinin tuttuğu görünce projeyi kendininmiş gibi anlattığını söyledi.  Gül projeyi 3 aydır anlattığını ve özellikle memurlarda olumlu etki yarattığına dikkat çekerek “Projeyi üç 3 aydı anlatıyoruz ve hatta Lider Haber TV’de de açıklamıştım. Baktılar proje memur kanadında olumlu etki yarattı. Şimdi onlarda bu nedenle alel acele böyle bir proje açıklama gereği duydu.  Geçmiş dönemimde sosyal konut projesi bizim projemizdi ve okulların bahçesini konutları yaparak geldim. Onun daha Kemer’de yaptırdığı bir tane tuvaleti bile yok. Memurlar tarafından çok tutulan bir proje olunca, özellikle Kemer memurlar için sürgün yeri gibi oldu. Onun için biz projeyi 3 aydır sahalarda anlatıyoruz. Biz anlattıkça bunlar biraz coştular. Onlar sadece bizden kopya çekti” ifadelerini kullandı.