TOPALOĞLU LİDER MEDYA’YI ZİYARET ETTİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Lider Medya’yı ziyaret ederek, pandemi sürecinde Kemer’de yapılan hizmetleri anlattı. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar ile birlikte yeni normalleşme kurallarını değerlendiren Başkan Topaloğlu, kısıtlama saatlerinin turizm kentleri için yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Topaloğlu, pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşlara yapılan destekler hakkında da bilgi verdi.

“KEMER YAZA HAZIR"

Haberin merkezi Lider Medya’yı ziyaret eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’de yapılan çalışmalar ve alınan yeni normalleşme kararları ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Başkan Topaloğlu, kabine toplantısının ardından gevşetilen kısıtlama saatlerinin daha ileriye alınması gerektiğini belirterek, “Yeni kararlarla saatlerin biraz daha ileriye çekilmesini bekliyorduk. Ancak olmadı. Geçim kaynağımız turizm. Turist akşam otelden çıkıyor bizse o saatte dükkan kapatıyoruz. En azından kapanış saatleri biraz ötelenebilirdi. Çünkü esnaf zor durumda. Turist sokağa geç saatlerde çıkınca sokaklar boş kalıyor. Terkedilmiş bir şehir oluyor. Kararların en kısa zamanda en azından turizm kentleri bazında düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

RUSYA TURİZMİ ÜZDÜ

Türkiye ile uçuşlara yönelik kısıtlamaların 21 Haziran’a kadar uzatılması kararını da değerlendiren Başkan Necati Topaloğlu, dünyanın dört bir yanından misafirleri biran önce kentte görmek istediklerini dile getirdi. Topaloğlu, “Düne kadar umutlarımız vardı. Ancak Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamayla uçuş yasağının uzatılması bizi sıkıntıya soktu. Biz yine de umudumuzu kaybetmiyoruz. Her an her şey olabilir. Biz hazırız. Hem Rusya’yı hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki vatandaşları ülkemize bekliyoruz” diye konuştu.

BELEDİYEDEN DESTEK ATAĞI

Pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşlara Kemer Belediyesi olarak destek olduklarını belirten Başkan Topaloğlu, “Pandemi sürecinde resmi dairelerin ilaçlama ve dezenfektan ihtiyaçlarının tamamını karşıladık. Maske dağıtımı yaptık ancak yetmiyordu. Kendi atölyemizi kurduk. Şu anda günlük 5 bin tane maske üretiyoruz. Diğer ilçelere de maske gönderiyoruz. Diğer yandan bu süreçte mümkün olduğu kadar gıda desteği yaptık. Daha önce bin 500 civarında dağıttığımız gıda yardımı 10 binlere ulaştı” ifadelerini kullandı. 

DEV PROJEYİ ANLATTI

Başkan Topaloğlu en büyük projeleri arasında bulunan Kındılçeşme Sahil Projesi’nin detaylarını da anlattı. Kemer’in yaza hazır olduğunu söyleyen Topaloğlu, “En büyük projelerimizden birisi Kındılçeşme Sahil Projesi. Kemer'e yeni bir soluk katacak olan projeyi herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir yer olarak dizayn ediyoruz. Kıyı kenar çizgisinin ihlal edilmeden kumsalın korunarak yapılacağı proje, 900 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olacak. 45 metre ile 25 metre arasında değişken yeşil bandın yer alacağı projenin bu yıl turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasının ardından içerisinde, çocuk oyun alanları, dinlenme ve kitap okuma alanları, aydınlatmalar, yürüyüş ve koşu yolları, meydan, otopark, kamelyalar, bisiklet yolu, sosyal medya noktaları olacak” dedi.

“HERKES BENİ ARAYABİLİR”

Erişilebilirliğin önemine dikkat çeken Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, tüm vatandaşların kendisine kolayca ulaşabileceğini belirterek, “Şahsi telefon numaram belediyenin sitesinde yer alıyor. Herhangi bir sıkıntısı olan varsa beni arıyor. Vatandaşlar karşısında benim sesimi duyunca şaşırıyor. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Bu sorunların üstesinden birlikte geleceğiz. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Vaka sayılarında da düşüş var. Hep birlikte dikkat ettiğimiz takdirde vaka sayıları 5 bin bandının altına düşecek. Her şey daha güzel olacak” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ