Top kaldı puan gitti

Sezona Nuri Şahin liderliğinde başlayan Antalyaspor, sonrasında görevi Sergen Yalçın’a teslim ederken iki teknik adam arasındaki istatistik farkı dikkat çekti. Şahin döneminde topa daha az sahip olarak daha çok puan ortalaması elde eden Akrep, Sergen Yalçın döneminde ise tam tersi bir grafik çizdi.

Süper Lig’de 2023-2024 sezonuna Nuri Şahin’in teknik patronluğunda başlayan Antalyaspor, genç çalıştırıcının Borussia Dortmund ile anlaşmasının ardından koltuğu Sergen Yalçın’a devretti. 32 hafta sonunda Başkan Sinan Boztepe’nin Avrupa hedefinin uzağında kalan Akrep’te iki teknik adamın istatistik olarak ortaya koydukları farklar dikkat çekti.

TERS BİR GRAFİK ÇİZDİ

Nuri Şahin döneminde bu sezon 17 karşılaşmaya çıkan Antalyaspor, toplamda 24 puan elde ederken, maç başına 1.4’lük puan ortalamasına imza attı. Şahin döneminde topu daha çok rakibine veren Kırmızı-Beyazlılar, yüzde 48.g’lik bir ortalama ile mücadele etti. Antalya ekibi, Sergen Yalçın döneminde ise tam tersi bir grafik çizdi.

ORTALAMAYI DÜŞÜRDÜ

Nuri Şahin döneminde topla daha az oynayan Antalyaspor, puan olarak tatmin edici bir seviyeye ulaşırken, Sergen Yalçın’ın görevde olduğu maçlarda ise daha çok topa sahip olurken, puan ortalamasını ise düşürdü. Yalçın ile 15 maça çıkan Antalyaspor, 17 puanı hanesine yazdırdı. Maç başına 1.2’lik puan ortalaması elde eden Sergen Yalçın’ın öğrencileri, 15 maç sonunda da yüzde 54’lük topla oynama oranı elde etti.

RİZE MAÇINDA ZİRVE YAPTI

Antalyaspor’un bu sezon en çok topla oynadığı karşılaşma ise son randevusu Rizespor ile oldu. 3-0 kaybedilen maçta yüzde 67 ile oynayan Yalçın’ın öğrencileri, 2-1 kazanılan Sivasspor mücadelesinde yüzde 66, 1-1 sonuçlanan Trabzonspor maçında da yüzde 65 ile oynadı. Nuri Şahin döneminin en yüksek oranı ise 1-1 sonuçlanan Konyaspor karşılaşması oldu. Kırmızı-Beyazlılar bu maçta yüzde 64 topa sahip olma oranı elde etti.

YÜZDE 33 İLE KAZANDI

Antalyaspor’un bu sezon en az topa sahip olduğu karşılaşma ise Nuri Şahin yönetimindeki Fatih Karagümrük mücadelesi oldu. Yüzde 33 ile oynayan Akrep, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sergen Yalçın döneminin en az topa sahip olunan karşılaşması Ankaragücü’ne karşı oynanırken, yüzde 40 oranında topla oynayan Antalyaspor, sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.