TOP ALANYA'DA PUAN RAKİPTE

Süper Lig'in ilk 10 haftasına adeta damga vuran Alanyaspor, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratırken, ortaya koyduğu istatistiklerde ise dikkatleri üzerine topladı.

Süper Lig'deki 6. yenilgisini alan Turuncu-Yeşilliler, bu karşılaşmaların tamamında topun genel olarak hakimi olmayı başardı. Kaybettiği maçlarda topa sahip olma oranlarında yüzde 65'in altına düşmeyen Antalya ekibinin ortaya koyduğu topla oynama performansı şu şekilde: Gençlerbirliği %67, Göztepe %65, Denizlispor %80, Gaziantep FK %76, Fenerbahçe %70, Kasımpaşa %76.

9 MAÇTA 6 YENİLGİ

İlk 10 haftada 23 puan toplayarak zirvede yer alan Turuncu-Yeşilliler, sonrasında oynadığı 8 maçta ise sadece 7 puan toplayabildi. Göztepe ile oynanan erteleme maçıyla birlikte son 9 maçında 6 yenilgi alan Antalya ekibi, 2 galibiyet elde ederken, 1 mücadeleden ise eşitlikle ayrıldı. Liderliği 15. haftada kaybeden Turuncu-Yeşilliler, aldığı üst üste kötü sonuçlarla 1 maç fazlasıyla zirvenin 5 puan gerisinde kaldı.

318 GÜNLÜK SERİ KAYBOLDU

Alanyaspor, Kasımpaşa karşısında bu sezon evindeki ilk yenilgiyi alırken, uzun süren serisine de veda etti. Kendi sahasındaki son yenilgisini 28 Şubat 2020 tarihinde geçen sezonun 24. haftasında oynanan Beşiktaş maçında alan Alanyaspor, tam 318 gün sonra iç sahada oynadığı bir maçtan puansız ayrıldı.

FARUK ÇELİK