TOKAT HAVALİMANI AÇILDI

Tokat'ta yapımı tamamlanan yeni havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide de mücadeleyi kazanacağız. Tüm bu fedakarlıklara değecek müreffeh bir gelecek bizi bekliyor. Türkiye yaşadığı hayat pahalılığı sorununu da kısa sürede aşacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Yeni Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Tokat'a geldi. Erdoğan'ı taşıyan uçak, yeni yapılan Tokat Yeni Havalimanı'na indi. Uçak, havalimanına inişinde su takıyla karşılandı. Havalimanına ilişkin yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle kurdele keserek havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Havalimanı ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

3 yıldır gelemediğimiz Tokat'ı özlemişiz. Görüyoruz ki Tokat da bizi özlemiş. Tokatlı kardeşlerim bizi büyük bir coşkuyla selamladı. Bugün hem sizlerle hasret gidermek, hem yeni havalimanımızın açılışını gerçekleştirmek için birlikteyiz.

ONURLU VE SAĞLAM DURUŞUNU HATIRLIYORUM

13 yıl önce yine 25 Mart günü vefat haberini aldığımız Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi hayırla yad ediyorum. Ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe, hep Muhsin kardeşimin onurlu ve sağlam duruşunu hatırlıyorum. Bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

ŞU COŞKUNUZ HER ŞEYİ ORTAYA KOYUYOR

Şu coşkunuz, şu ihtişamınız bir şeyi ortaya koyuyor. Siz diyorsunuz ki Tokat olarak biz biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Kadim tarihi ve sahip olduğu eşsiz zenginliklerle Tokat sadece şehirlerden bir şehir değildir. Osmanlı'nın hakimiyetine girdiği 14. yüzyılda burası İstanbul ve Bursa'dan sonra ülkenin üçüncü kalabalık şehriydi. Doğuyu ve batıyı, kuzeyi ve güneyi birbirine bağlayan ticaret yollarının kesişim noktasında bulunan Tokat önemli bir üretim merkeziydi.

BİZİ BÖLEMEYECEKLER

Gençler işte bunu çok iyi öğrenmeniz lazım. Çünkü birbirimize daha çok kenetleneceğiz ve bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar. İşte dün NATO Liderler Zirvesi'ndeydim. Orada mesajlarımızı verdik, Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık. Şimdi bugün de sizlerle beraber Tokat'tayım. Tokat'ta atılacak 900 adım 900 yıllık bir geçmişin izlerine şahitlik etmenizi sağlar. Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'da Buhara mimarisi ile yapılan ilk camilerden biri bu şehirdedir. Aynı şekilde Anadolu'nun ilk üniversitesi diyebileceğimiz Yağıbasan Medresesi de Tokat sınırları içerisindedir.

ŞEHRİN SEMBOLÜ OLARAK GÖRÜYORUZ

Tokat'a bugün elimiz boş gelmedik. Yatırım bedeli 5 milyar lirayı bulan hizmetin resmi açılışını yapıyoruz. Biraz önce indiğimiz ve kurdele kesimiyle siftahını yaptığımız Tokat Havalimanı'nı şehrin sembolü olarak görüyoruz. Bu havalimanının yıllık 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesi var. Yeni havalimanımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Tek ulaştırma yatırımı elbette havalimanı değil.

ESERLERİ SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Sağlıkta devlet hastanelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yatırımın açılışını bugün yapıyoruz. Merkezde ve ilçelerimizdeki spor tesislerinin, gölet, atık su tesislerinin resmi açılışlarını bugün bu meydandan gerçekleştiriyoruz. Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarını hizmete açıyoruz. Tokat belediyemizin hayata geçirdiği eserlerin de resmi açılışını yapıyoruz. Tüm bu eserlerin Tokat'ımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bunlar sadece bugün açılışını yaptığımız eserler. Son 20 yılda Tokat'a yaptığımız eserleri saymaya kalksak saymakla bitiremeyiz. Bu yatırımların toplam bedeli 47 milyar lira.

ŞİMDİ BİR NUMARA OLDUK

Şimdi dünyanın bir numaralı asma köprüsünü Çanakkale'de yaptık. Fiyatı 2.5 milyar euro. Muhalefet konuşuyor. Davet yaptık, siz de gelin dedik, beraber açalım. Bay Kemal gelmedi, yanındakiler gelmedi. Ama biz milletimizle beraber açtık. Siz de zaten Tokat'tan izlediniz. Orta açıklıkta Japonya'yı da geçtik, bir numara biz olduk.

TÜRKİYE HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNU DA KISA SÜREDE AŞACAK

Ekonomide de mücadeleyi kazanacağız. Tüm bu fedakarlıklarıma değecek müreffeh bir gelecek bizi bekliyor. Türkiye yaşadığı hayat pahalılığı sorununu da kısa sürede aşacaktır.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Vatandaşları enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Fiyat artışlarındaki yükün  omuzlarınıza indiğini biliyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, hedeflerimize yürürsek bizi müreffeh bir gelecek beklediğinden kimsenin şüphesi olmasın.

SÜRECİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜK

Günü birlik sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Ekonomiden yaşanan çalkantılar tüm dünyada. Bizim diğerlerinden farkımız, biz bu süreci fırsata dönüştürdük. Asgari ücrette yaptığımız zamla en yüksek zammı yaptık. Bunun için diyorum ki 2023 çok önemli.

TOKAT HAVALİMANI'NIN ÖZELLİKLERİ

Yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon olan yeni havalimanından haftanın 7 günü İstanbul’a seferler düzenlenecek. İstanbul Havalimanı'nda kullanılan aletli iniş sistemi Tokat Havalimanı'nda da pilotlara büyük kolaylık sağlayacak. Açılış öncesi ilk yolcu uçağı da alana indi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce ihale edilen havalimanı, 550 milyon TL’ye mal edildi. 45 metre genişliğinde ve 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanı son teknoloji ile donatıldı. Yeni Tokat Havalimanı, 16 bin 200 metrekarelik terminal binasına sahip.