TOGG'DAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yerli otomobilin aerodinamik ve aeroakustik testlerinin yapıldığı açıklandı. TOGG'un sosyal medya hesabından paylaşılan görselde, beyaz renkle karşımıza çıkan yerli otomobilin prototipinde yanlardaki kameraların yerine geleneksel aynaların kullanıldığı, dikey sis farları yerine ise yuvarlak sis farlarının tercih edildiği göze çarpıyor.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Prototip test süreçlerimiz planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bugün aerodinamik ve aeroakustik testlerimiz gerçekleştirildi."

DEĞİŞİM DİKKAT ÇEKTİ

Yeni paylaşılan görselde yerli otomobilin bazı değişimlere uğradığı dikkat çekti. Önceki görsellerin aksine bu defa beyaz rengiyle karşımıza çıkan yerli otomobilin ilk olarak aynalarındaki değişim dikkat çekti. Prototipinde yanlardaki kameraların yerine geleneksel aynaların kullanıldığı görüldü. Ayrıca önceki tasarımlarda ters "L" olarak konumlandırılan sis farlarının da yuvarlak olarak değiştiği görüldü.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, geçtiğimiz günlerde yerli otomobilin çarpışma testlerinin devam ettiğini belirtmiş, "Her testten sonra aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı gerekirse optimize ediyoruz. Şu ana kadar buna ihtiyacımız olmadı. O anlamda da oldukça keyifliyiz." demişti.

HABER MERKEZİ