'TIPA TIP' SKANDAL!

7 yıldır cezaevinde yatan ve geçtiğimiz günlerde diyabet hastalığı nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sol bacağı kesilen Güllü Karalar, yaşam mücadelesi veriyor. İddiaya göre Karalar’ın, bacağı kesildikten sonra taburcu edilmeden, cezaevine geri gönderildiği belirtildi.

2015 yılında bir suçtan dolayı cezaevine giren, kısmi felçli böbrek ve şeker hastası 57 yaşındaki Güllü Karalar’ın geçtiğimiz gün diyabet nedeniyle kangren olan sol bacağı kesildi. İddiaya göre Karalar, 4 Nisan 2022’de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sol bacağının kesildiği ameliyat sonrası taburcu edilmeden cezaevine geri gönderildi.

21 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Güllü Karalar’ın avukatı Muhammed Murat Göl,  57 yaşında Güllü Karalar’ın çeşitli hastalıkları olduğunu belirterek, “Güllü Karalar hapis cezası aldığı sırada çeşitli hastalıkları vardı. Ancak o süreçte başlangıç seviyesindeydi.  Daha sonra hastalıkları ilerledi. Şu anda kendisinde böbrek yetmezliği, kısmi felç ve şeker hastalığı var. Şeker hastalığı nedeniyle sol bacağında kangren oluşmuştu. Kangren oldukça ilerlediği için doktorlar 3 kez bacağını kesmek istedi. Güllü Karalar her seferinde reddetmişti ancak acıya dayanamadığı için ameliyatı kabul ederek 1 Nisan’da hastaneye yatırıldı” diye konuştu.

ERTESİ GÜN CEZAVİNE GÖNDERİLDİ

Göl, Güllü Karalar’ın 4 Nisan’da ameliyata alındığını belirterek, “Bu ameliyatta sol bacağı kesildi. Bizler bu süreçte tahliyesini talep ettik ancak reddedildi. 5 Nisan’da ise cezaevine gönderildiğini öğrendik. Hastanede yatması gerekirken hastane tarafından cezaevine gönderildi. Resmi kayıtlarda hala hastanede yattığı görülüyor. Kendisi şu an tek başına, tedavisini yapabilecek ve ihtiyaçlarını giderebilecek durumda değil. Refakatçisi yok. Hapis cezası idam cezasına dönüştü. Şu an ölümü bekler durumda” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Konuya ilişkin ilgili kurumlarla iletişime geçtiklerini ancak henüz bir dönüş alamadıklarına da dikkati çeken Göl, şöyle konuştu:

“Kanunda bu tip hastaların iyileşinceye kadar tahliye edilmesi, infazının durdurulması gerektiği söylenir. Bu mümkün değilse hastanede iyileşecek, koltuk değnekleri kullanabilecek duruma gelene kadar tedavi görmesi gerekir. Bu kadar acil şekilde hastaneden cezaevine gönderilmesi hukuka aykırıdır. Biz bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Talebimiz hukuka uygun şekilde iyileşmesinin beklenmesi ya da hastanede tedavisinin tamamlanmasıdır.”

KARALAR’IN OĞLU: ANNEM ACI ÇEKMESİN

Güllü Karalar’ın oğlu Ali Karalar ise, annesinin acı çektiğini söyleyerek, yetkililerden iyileşme süreci tamamlandıktan sonra cezasının devam etmesi için yardım beklediklerini kaydetti.