TIP FAKÜLTESİ’NDE DERSLERE BAŞLANDI

Uzun bir aranın ardından üniversitelerde de yüz yüze eğitim sevinci yaşandı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen törenle yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da açılış törenine katıldı.

Koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime verilen ara en çok üniversite öğrencilerini üzmüştü. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri uzun bir aradan sonra kampüslere döndü. Tıp Fakültesi öğrencileri bugün düzenlenen törenle yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler, tekrar kampüse dönmenin ve arkadaşlarıyla sınıfta buluşmanın sevincini yaşadı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin de öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

“TIP USTA ÇIRAK İLİŞKİSİDİR”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan düzenlenen törende öğrencilere seslendi. Rektör Özkan, “ Çok özel üniversitemize hoş geldiniz. İnşallah bir yol belirlersiniz ve bu yolda gururla, büyük adımlarla, Akdeniz Üniversitesi ailenizin adına bayrağınızı güçlüce taşırsınız. Önünüzde muhteşem bir 6 yıl var. Zaman inanılmaz hızlı geçiyor. Bu açıdan zamanınızı çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Çok çalışacaksınız, eğleneceksiniz, seveceksiniz, gezeceksiniz ama öncelikle kendinize emek vereceksiniz. Kendinizi donanımlı hale getireceksiniz. Lütfen çok okuyun, merak edin, araştırın, sorun soruşturun. Bizler tüm bildiklerimizi size aktarmak için buradayız. Sizler ne kadar çok almak isterseniz, biz daha fazlasını vermek için buradayız. Tıp, usta çırak ilişkisidir. Burada ustalarınız sizinle beraber, ancak buradaki en önemli püf nokta ustalarınıza saygı göstermenizdir. Giyiminizle, tavırlarınızla, bilginizle lütfen saygı gösterin. Zamanla sizde ustalaşın ve bilginizle başkalarına ustalık yapın, onların yolunu aydınlatın” dedi.