TİLKİ GİBİ DÖNÜP DOLAŞIP GELDİK!

Son üç yıldır pandemi illeti falan derken Antalya dışına ilk kez çıktım. Birincisi bir yakınımın cenazesi için memlekete oradan da 10 günü aşan bir Ege tatiline gittim.

Hepimizin bildiği çok ama çok eski bir söz var ya, “Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat” diye. Öyle ahım şahın anlatılacak bir şeyler yok.

Fakat o eski sözlerdeki gibi, “Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı” misali bende eve döndüm. İnsanın evi gibisi yokmuş hakikaten.

Dinlenmek ve biraz güzel vakit geçirmek için gittiğim tatilden çok keyifli anılar ile dönemedim. Çünkü öncesi cenaze sonrası tatil beni çok ama çok sarmadı.

Yine de ben tatil sırasında gördüklerimden biraz bahsedeceğim. İnsanlarda çevre bilinci diye bir şey kalmamış. Etrafımızı pisletiyoruz ve bu pislikten de rahatsız olmuyoruz...

Ziyaret ettiğim Didim’de, denizde ve sahildeki pisliğin boyutlarını anlatmaya inanın ki kelimeler kifayetsiz kalıyor. Tıpkı eski Konyaaltı sahilinin berbat durumu gibi!

Benim dikkatimi çeken bir olay oldu. Didim Akbük sahilinde ağaçların kökü beton eli kapatılmış. Hangi mantık ile yapılmış, nasıl bir çevre ve yeşili koruma anlayışı anlamadım!

Kısacası, ne doğayı koruyabiliyoruz, ne ormanlarla, ne denizlerle uyumlu yaşamayı beceremiyoruz. Elimizi attığımız yerde betondan inşa edilmiş bir cehennem yaratıyoruz. Dahası çevreyi umursamayıp içine ediyoruz.

Geldik Antalya’ya. Meseleler bıraktığımız gibi duruyor. Bir milim ilerleme yok.  Geçtiğimiz günlerde Lider Gazete’de, ‘Su tarifelerine kademeleri ayar’ diye bir haber yayınlandı.

Habere göre, su faturalarına artan tepki üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş! Başkan Muhittin Böcek’in talimatı ile bir komisyon kurulmuş ve yeni bir kademelendirme için çalışma başlatılmış. Bu çalışma da kasım ayına kadar sürecekmiş.

Yahu niye kasım ayı? Biri bunu Antalyalılara hemen açıklamalı. Millet yaz sezonu süresince suyu daha fazla tüketirken niye kasım ayı beklenir anlamak mümkün değil.

“Yaz bitsin kış gelsin sonra bir çaresine bakarız” mantığı son derece yanlış. Bu su faturası meselesi biran önce çözüme kavuşturulmalı. Aksi halde onarılması güç yaralar açacaktır.

Bu yara siyaseten olacaktır. Çünkü halktın ekmeği, suyu ve ulaşımına dokunan el yanar. İnanmayan geçmişe bir baksın. Arşivler yalan söylemez.

ÖNCE 2021’İN HESABINI VER!

Antalya’nın Elmalı ilçesinde her yıl eylül ayında düzenlenen yağlı güreşler geldi çattı. 670. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne iki haftalık bir süre kaldı. Ancak bu yıl geçen yıla göre çok farklı olacak. Nedeni ise hesap kitap meselesi.7

Çünkü Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk hala 669’uncu yani geçen yılki güreşlerin hesabını hala veremedi. Ne nereye harcandı, kime kaç lira verildi bilen yok.

Hadi vatandaşı bilgilendirmediniz, peki Meclis Üyeleri’ni niye bilgilendirmediniz? Asıl hesap Belediye Meclisi’nde görülmeliydi! Ama aradan tam 365 gün geçti ama hala hesap görülmedi!

Bu konuda Elmalı Belediye Başkanı Öztürk’e tek hesap soran MHP’li Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Fatih Ekici var. Ama o bile bir türlü sonuca ulaşamadı.

Hesap verilmeden yeni güreşler kapıya dayandı. İyi hoşta bu hesabı kim verecek arkadaş? Eski defter kapanmadan yenisi nasıl açılacak? Ama işi kitabına uyduracaklarsa onu bilemem.

Zaten bunun üzerini örtmek için Başkan Halil Öztürk sırtını Başkan Muhittin Böcek’e dayamış. Geçen yılki davetiye krizine benzer bir olay yaşanmaması için tedbirli davranmış.

Öztürk, eline aldığı davetiye ile İYİ PARTİLİ olmasına rağmen CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na katılmak için soluğu Tekirdağ’da almış.

Orada Böcek ile birlikte boy gösterip güreşlerin davetiyesini birlikte dağıtmışlar. Geçmişe adeta sünger çekmişler. Kimse hesap sormasın diye resmen tiyatro oynamışlar.

Ama unutmayın, unuttu gibi görünen halk hesabı sorar. Bundan kaçışta yoktur.

ZEYBEK OYNAMAYA DEVAM

Antalyalılar ulaşım çilesi çekerken, su faturasından dert yanarken CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in umursamaz tavırları devam ediyor. Düğün dernek boy gösteriyor.

Halkın yaşadığı sorunları CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e anlatmak ve gerektiğinde hesap sorması gereken Cengiz en son zeybek oynarken görüldü.

Tamam. Düğünlere katılmak, zeybek ve çiftetelli oynamak en doğal hakkınız. Ancak azıcıkta bu işlerde sergilediğiniz hünerlerinizi Antalyalıların sorunlarının çözümü için gösterseniz?