TİCARİ ARAÇLARA KIŞ LASTİĞİ ŞARTI

Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması bugünden itibaren başladı. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kış lastiği uygulaması Antalya’nın merkezinde zorunlu değilken, 6 ilçede mecburi olduğu belirtildi. Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan araç sürücülerine 846 lira ceza kesileceği açıklandı.

Havaların soğuması ile birlikte, ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması bugünden itibaren başladı. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kış lastiği uygulamasının Antalya’nın merkezinde zorunlu olmadığı ancak, Akseki, Elmalı, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli ve Kaş İlçesi Ortabağ Mevkiinde tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller, ticari amaçlı yolcu ve eşya (yük) taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kış lastiği kullanımı valilik kararıyla zorunlu hale getirildiği belirtildi. Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan araç sürücülerine 846 lira ceza kesileceği bildirildi.

ANTALYA’DA DA KULLANILMALI

30 yıldır lastikçilik yapan Mehmet Emin Uzunoğlu, lastik fiyatlarının artmasından dolayı talep olsa da satış olmadığını açıkladı. En düşük kış lastiği fiyatı ise 550 liradan başladığını bildiren Uzunoğlu, kış lastiği değiştirme ücreti 80 liradan başladığını söyledi. Uzunoğlu,  kış lastiğinin şehir içinde de kullanılması gerektiğini vurguladı. Uzunoğlu, “Kış lastiğinin zemini vakumludur. Karda, buzda, ıslak zeminde tekerleğin daha sağlam hareket etmesini sağlar. Kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği kullanılmalı. Kış lastiği Antalya’da kullanılamaz diye bir şey yok, burada da kullanılması gerekiyor” dedi.