TİCARET PLATFORMU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Antalya Ticaret Platformu basınla bir araya geldi. Platformun başkanı Muhteşem Kabasakal, tek amaçlarının ticareti geliştirmek olduğunu belirterek, “Hiçbir şekilde politize olmadan, görüşün ve ideolojide olmadan sadece ticaret planlaması oluşturma hedefindeyiz” dedi.

Uzun bir süredir kurulma aşamasında olan Antalya’nın sayılı iş insanlarının oluşturduğu Antalya Ticaret Platformu basınla bir araya geldi. Platformun başkanlığını yapan  Muhteşem Kabasakal,  ticareti geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başkan Kabasakal, “Tek amacımız ticaret. Hiçbir şekilde politize olmadan, görüşün ve ideolojide olmadan sadece ticaret planlaması oluşturma hedefindeyiz. Platformumuz 33 kişiden oluşuyor. Ticareti geliştirmek adına toplantılar düzenliyoruz.  İlk toplantımızı 29 Temmuz’da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile yapmayı planlıyoruz. Diyalog ve iletişim hayati derecede önemli. Birbirimize yeterince dokunmuyoruz. İş adamları toplantısında bile birbirimizin neyi var, neyi yok sormuyoruz.  Bunu her hangi bir yeri ötekileştirmek için söylemiyorum. Biz kurduğumuz bu platformla ticareti geliştirmek adına çalışmalar yapacağız.  Bizim adımız da, özümüz de ticaret”  diye konuştu.

BASINA DESTEK İSTEDİ

Toplantıya konuk olarak katılan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise basının yaşadığı sorunlara değinerek, destek istedi. Başkan Yeni, “Bu platformun doğru bir birliktelik olduğunu düşünüyorum. Biz gazetecilik sektörüyüz ve her sektör gibi bizlerde ciddi sıkıntılar içine girdik. Bu dönemde biz size, siz de bize destek olun. Yerel medyamızı, yayınlarımızı, radyolarımızı ve gazetelerimizi destekleyelim. Gördüğünüz gibi medyasız olmuyor. Eğer medyayı yok edersek, medyayı öldürürsek ve ölümüne göz yumarsak, gelecekte sesimizi duyuracağımız platformlar bulmakta zorlanırız. Her kesimden medyaya her zaman ihtiyaç var. Yerel medyaya destek olalım” şeklinde konuştu.