TFF’YE ANTALYA ÇIKARMASI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi olurken, İstanbul’dan sonra en çok oy hakkı bulunan Antalya’dan iki isim listeye girdi. Ramazan Üçdan asil, İbrahim Kasapoğlu’nun da yedek listede yer aldığı seçimde Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin de Divan Kurulu’nda görev yaptı.

Nihat Özdemir’in istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Ankara'da yapılan seçimle belli oldu. 9 adayın açıklandığı yarışta tek isim seçime katılabilirken, Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı oldu. Antalya adına seçimde Antalyaspor, Alanyaspor, Serik Belediyespor, Kepez Belediyespor ve Kestelspor’dan 17 delege ile birlikte TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı temsil etti. 18 oyla seçime katılan Antalya ekibi, asil ve yedek listeye iki isim yazdırdı.

RAMAZAN ÜÇDAN LİSTEDE

TFF seçimlerinde 68 oya sahip olan İstanbul’un ardından en güçlü ikinci şehir olan Antalya, üst üste ikinci kez yönetim kuruluna bir ismi taşıdı. Nihat Özdemir yönetiminde yer alan Hasan Akıncıoğlu, yeni listeye girmezken, Alanya’dan Ramazan Üçdan asil listede kendisine yer buldu. Büyükekşi’nin yedek listesinde de Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kasapoğlu bulunuyor.

ÇETİN DİVANDA YER ALDI

TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda Divan Başkanı olarak Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak seçilirken, Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin de Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve Başakşehir Başkan Yardımcısı Mesut Altan ile birlikte divanda yer alan isimler oldu. Seçimle ilgili olarak konuşan Başkan Çetin, “Gayet keyifli bir genel kurul süreci yaşadık. Çoğu karar oy birliğiyle alındı. Herkesin beklentileri yüksek. Mehmet Büyükekşi’nin başarılı olmasını temenni ediyoruz. ‘Adil olmaya geldim, tek kanatla kuşlar uçamaz’ dedi. Biz de bu yolda başarılı olması için destek vereceğiz. İnşallah biz de kulüpler olarak kendisinin ikinci kanadı olacağız” dedi.

BİR ADAY ÇEKİLDİ YEDİSİ İMZA TOPLAYAMADI

Türkiye Futbol Federasyonu’na seçime katılabilmek için 9 isim resmi müracaatta bulunurken, bu isimlerden sadece Mehmet Büyükekşi resmi olarak aday olabildi. Adaylardan Cemal Tarancı, Mehmet Büyükekşi lehine adaylıktan çekildiğini duyururken, Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı ve Hüseyin Yangın yeterli imzayı toparlayamadı.

1 YIL GÖREVDE KALACAK

TFF’de başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Büyükekşi, 1 yıl bu görevi yürütecek. Nihat Özdemir’in istifasından dolayı olağanüstü gerçekleştirilen genel kurul, 2023 Haziran'ında 4 yıllık bir dönem için bir kez daha gerçekleştirilecek.

RAMAZAN ÜÇDAN KİMDİR?

Ramazan Üçdan, ağabeyi Hacı Osman Üçdan ile birlikte Alanya ve Belek’te yer alan otellerin sahibi durumunda. Ramazan Üçdan, aynı zamanda geçtiğimiz Aralık ayında da İtalya'nın Antalya Fahri Konsolosluğu görevini üstlendi.

 

ANTALYA DELEGELERİ

Antalyaspor

Aziz Çetin

Abdülkadir Satıcı

Emrah Çelik

İsmail İltemir

Mehmet Hasan Güneysu

Ramazan Karabulut

Mehmet Sezgin Özer

 

Alanyaspor

Hasan Çavusoglu

Ahmet Paşaoğlu

Bilal Gömeç

Enver Vural

Hüsamettlin Akyüz

Kamil Köseoğlu

Mevlüt Görücü

 

Serik Belediyespor

İbrahim Şahin

 

Kepez Belediyespor

Hakan Çatal

 

Kestelspor

Levent Uğur

 

TFF Temsilciler Kurulu Başkanı

Abdurrahman Arıcı 

TFF Yönetim Kurulu listesi

Mehmet Büyükekşi

Hamit Altıntop

 Yalçın Orhan

İdil Suher

Nüket Ezberci

Volkan Can

Talat Papatya

Ali Düşmez

Yusuf Günay

Erman Kalkandelen

Alkın Kalkavan

Ramazan Üçdan

Murat Aksu

İbrahim Burkay

Müslüm Özmen