TFF umudu

Antalyaspor, ocak ayından bu yana kapalı olan transfer tahtasının açılması için gözünü Türkiye Futbol Federasyonu’na çevirdi. 2024-2025 sezonunda Süper Lig’de yer alacak kulüplere yapılacak ödemenin ilk taksitini bekleyen Kırmızı-Beyazlılar, söz konusu gelirin üzerine ekleme yaparak transfer tahtasını açmayı planlıyor.

Ocak ayından bu yana transfer tahtası kapalı olan ve Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu, Gustavo Blanco Leschuk, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus ve Gerrit Holtmann’dan doğan borçlar sebebiyle FIFA’dan kesinleşmiş cezası bulunan Antalyaspor’da yönetim kurulu, gözünü Türkiye Futbol Federasyonu’na çevirdi. Kırmızı-Beyazlılar, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Süper Lig’de yer alan kulüplere 1 yıllık dönem için yapılacak ödemenin ilk taksitini transfer tahtasını açmakta kullanmayı planlıyor.

İLK TAKSİT BU AY

Süper Lig’de yer alan her kulübe garanti 85 milyon TL ve ekstra performansa göre bedel ödeyecek Türkiye Futbol Federasyonu ilk taksit ödemesini bu ay yapacak. Söz konusu taksitin transfer tahtasını açmak için yeterli olmayacağı Antalyaspor’da da bu gelire ekleme yapılarak transfer engelinin aşılması planladığı öğrenildi.

2 TRANSFERİ BİTİRDİ

Transferde Kenan Piric ve Soner Dikmen’i bitiren Kırmızı-Beyazlıların, anlaşma yaptığı futbolculara lisans çıkarabilmesi için ilk etapta Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu, Gustavo Blanco Leschuk, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus, Gerrit Holtmann’dan doğan borçları ödemesi gerekiyor. Bu konu için ise yaklaşık 1.3 milyon Euro gerekiyor. Kırmızı-Beyazlılara FIFA tarafından bir ceza dosyası daha gelirken, konuyla ilgili olarak kulübe resmi bir bildirim gelmedi.

BAŞKA DOSYALAR DA BULUNUYOR

Kadroda bulunan Sam Larsson ve Sander van de Streek’in alacaklarını ödeyen ve FIFA’dan şikayetlerini çekmesini sağlayan Antalyaspor için sırada başka dosyalar da bulunuyor. Luiz Adriano, Sagiv Jehezkel, Zymer Bytyqi’nin yaptığı şikayetlerin de kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.