TFF SEÇİMİNDE ANTALYA BİRLİĞİ

Futbol kamuoyu, Perşembe günü yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu’na kilitlenirken, Antalya; İstanbul’dan sonra en çok oy hakkına sahip olan şehir olarak dikkat çekiyor. 9 adayın yer alacağı seçimde Antalya, elinde bulundurduğu 18 oyu tek bir adaya atma konusunda fikir birliğine vardı.

Nihat Özdemir’in istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı bu Perşembe yapılacak Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu’nda belli olacak. 9 ismin adaylık başvurusunda bulunduğu seçim öncesinde en yüksek delegeye sahip olan şehir İstanbul olurken, Antalya ise kendisine ikinci sırada yer buldu. İstanbul’un 68 oya sahip olduğu TFF seçimlerinde Antalya’nın tam 18 oyu bulunuyor.

OYLAR TEK ADAYA

Süper Lig ekiplerinin 7, alt liglerde yer alan profesyonel takımların ise 1 oya sahip olduğu seçimlerde Antalyaspor ile Alanyaspor adına 7 delege oy kullanacak. Serik Belediyespor, Kepez Belediyespor ve Kestelspor’un da 1’er oyla Antalya’yı temsil edeceği seçimde Antalyalı olan TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın da oy hakkı bulunuyor. Antalya’nın blok oy kullanacağı ve 18 oyun tamamının tek bir adaya verilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı öne sürüldü.

ANKARA VE TRABZON TAKİP EDİYOR

TFF seçimlerinde İstanbul ve Antalya’yı; Ankara, Trabzon, İzmir, Bursa ile Manisa takip ediyor. Ankara’nın 14, Trabzon’un 10, İzmir’in de 7 oy kullanacağı seçimde Bursa ve Manisa 4 delegeyle seçime gelecek.

BÜYÜKEKŞİ ÖNE ÇIKIYOR

Antalya ekiplerinin Mehmet Büyükekşi’de karar kıldığı iddia edilirken, seçimde de aynı ismin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bir dönem Gaziantep FK başkanlığı da yapan Büyükekşi’nin rakipleri Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın olacak.