TFF İÇİN STALK

Yeni Malatyaspor - Antalyaspor maçının ardından skordan çok, tribünlerdeki manzara hafızalara kazındı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahibi kulübün görevlileri için 118 kişilik akreditasyon hakkı tanıdığını biliyoruz. Bu sayının bugüne kadar tamamlandığını görmedik, ancak Malatya'daki sahne oldukça farklıydı. Yedek futbolcuların yer aldığı tribün, sosyal mesafeye kuralına uyulmaksızın hınca hınç doluydu. Bu görüntüler, yayıncı kuruluş tarafından ekran başındakilerle paylaşılmazken, Antalyaspor Kulübü'nün maçtan sonra yaptığı açıklama tam anlamıyla şok etti. Pandemi koşullarının hiçe sayılarak ortaya koyulan oturma düzeni görenleri şaşırtırken, akredite yapılan kişilerin içlerinde amigoların da bulunduğu iddiaları şaşkınlığımızı bir kat daha artırdı.

Bu iddiaların ardından harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Ne ilginçtir ki salı günü yapılan sevklerin tamamı karara bağlanırken, bu konuyla ilgili incelemelerin devam edeceği ifade edildi. Ben de Türkiye Futbol Federasyonu meşgul olmasın diye küçük bir araştırma yapalım, yardımcı olayım dedim. Birçok genç gibi sadece "Stalk" yaptım. Yani sosyal medyada; kim ne yapıyor, nereye gidiyor, kimdir diye tek tek inceledim. Yaptığım "Stalk" sonucunda da Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2 günde göremediğini, 2 saatte buldum çıkardım.

Buradan Türkiye Futbol Federasyonu'na sesleniyorum; "Tribünde amigo yoktu" diyen Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in aksine PFDK'ye sevk ettiğiniz isimler arasında amigoların olduğunu belgeleriyle ortaya koyuyorum. Adem Sevinçhan, Mehmet Temur, Murat Alpay, Yakup Kop ve Yusuf Boran'ın taraftar grubu üyeleri, Mehmet Güngör'ün de kebapçı olduğu bilgileri kişilerin sosyal medya hesaplarında mevcut. Arama motoruna Yusuf Boran ve Yakup Kop isimlerini yazarsanız, Derebeyli Taraftar Grubu'nun üyesi olarak basına yaptığı açıklamalar önünüze çıkacaktır. PFDK'ye sevk edilen isimlerden birisi olan Murat Alpay da "Pello Reis" takma adıyla Liseli Derebeyleri Taraftar Grubu'nun liderliğini yaptığını söyleyebilirim. Tribünlere alınan, ancak PFDK'ye sevk edilmeyen akrediteli kişilerin isimlerini verirseniz, onlarla da ilgili bir inceleme yapabilirim. Umarım yaptığınız incelemeler kapsamında yardımcı olabilmişimdir.