TFF’den Antalyaspor’a can suyu

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan uzun süredir beklenen ödemenin yapılması Antalyaspor’a nefes aldırdı. 2024-2025 sezonunda Süper Lig’de yer alacak kulüplere yapılacak garanti ücret için avans ödemesini alan Kırmızı-Beyazlılar, futbolcuların alacaklarının bir kısmını hesaplara yatırdı.

Ocak ayından bu yana transfer engeli bulunan Antalyaspor, bu sorunu aşmak için yoğun mesai harcarken, imzalara da bir bir devam ediyor. Soner Dikmen, Kenan Piric, Moussa Djenepo ve Thalisson Kelven’i renklerine bağlayan Kırmızı-Beyazlılar, imza attırdığı futbolculara lisans çıkarabilmek için de ekstra mücadele veriyor. Bir yanda da maaş alacağı bulunan futbolcularına ödeme yapmak için uğraşan Antalya ekibinin imdadına Türkiye Futbol Federasyonu yetişti.


ÖNEMLİ KISMI ÖDENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025 sezonunda Süper Lig’de yer alan kulüplere yapılacak garanti ödeme için avans verildiği öğrenildi. Süper Lig’de yer alacak her kulübe 85 milyon TL garanti ve bunun yanında performans ödemesi yapacak Türkiye Futbol Federasyonu’nun, söz konusu paranın önemli bir kısmını geçtiğimiz hafta avans olarak hesaplara yatırdığı belirtildi. Antalyaspor da elde edilen bu gelirle birlikte bazı ödemeleri yaparak nefes aldı.

YENİ DOSYALARI ENGELLEDİ

FIFA’da bulunan ve transfer engeli getiren 6 dosya ile ilgili henüz olumlu bir sonuca ulaşamayan Kırmızı-Beyazlılar, gelen bu ödemeyle takım içindeki futbolcuların maaş ödemelerini yaptı. Futbolculara ödeme yapan Akrep hem FIFA’da yeni bir dosyanın açılmasına engel oldu hem de olası fesih riskinin önüne geçildi. Kırmız-Beyazlı yönetimin, transfer engeliyle ilgili olarak ise başka bir kaynak arayışında olduğu belirtildi.

 

“GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Antalyaspor’da Başkan Sinan Boztepe, yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşa konuşan Boztepe, “Alex geldikten sonra şehir daha çok harekete geçti. şehrin dinamikleri yerine oturdu. Oyuncularımızla Alex'in ilişkileri ve bağı çok iyi oluştu. Ayrılan futbolcu arkadaşlarımız vardı, 4 yeni transferlerimiz kampa katıldı. 2-3 futbolcu daha katılacak ve gümbür gümbür sezona başlayacağız. Sezon çok zor geçecek, biz de güçlü olarak giriş yapacağız” dedi.