TEZCAN AİLESİ NEFESSİZ KALDI

5 aylıkken para karşılığı bakılması için Bahar- Kadir Tezcan çiftine bırakılan 2 yaşındaki Nefes bebek, geçtiğimiz günlerde devlet korumasına alındı. Tezcan çifti, kendilerine iftira atıldığını ve çocuğunun ellerinden alındığını iddia ederek, Nefes bebeği geri istiyor.

Faruk ÇELİK, Ahmet ARĞILLI

Antalya’da yaşayan 2 çocuk babası Kadir Tezcan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde işçiyken 2019 yılında işten çıkarılmasıyla ekonomik sıkıntılar yaşamaya başladı. Eşi Bahar Tezcan ile bebek bakıcılığı yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz yıl Tezcan çifti 5 aylık Nefes bebek için 2 bin 500 lira karışığında anlaşarak bakıcılık yapmaya başladı. Bebeğe baktıkları süre zarfında hiçbir ödeme yapmayan baba İ.A, birkaç ay çocuğunu arayıp sorduktan sonra bir daha çocuğunu arayıp sormadı.

PROGRAMA ÇIKTILAR ÇOCUKTAN OLDULAR

Konuyu çözüme kavuşturmak için geçtiğimiz ay özel bir televizyon programına katılan Tezcan çifti, burada çocuğu sahiplenmek istediklerini söylediler. Programa katıldıklarında Nefes bebeğin babası İ.A, ‘çocuğu alıkoymak ve kaçırmak’ suçlamasıyla Tezcan çiftinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine devlet korumasına alınan Nefes bebek, bakıcı aileden koparıldı. Tezcan çifti ise kendilerine iftira atıldığını ileri sürerek, tutuklanması talebiyle İ.A’dan şikayetçi oldu.

“İNTİHARIN EŞİĞİNE GELDİM”

Tezcan çifti Nefes’in babası tarafından kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığı gibi, ellerindeki paradan da oldular. İddiaya göre İ.A bankadaki parasına bloke geldiğini bunu açmak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Tezcan çifti geri ödemesi şartıyla İ.A’ya havyanlarını satarak destek oldu. İ.A ise hiçbir türlüyü parayı ödemedi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Kadir Tezcan, “Ben intiharın eşiğine geldim. Nefes’in ihtiyacını karşılamaktan kendi çocuğuma bir şey alamadım. Kiramı ödeyemedim” dedi.

“BU BİR İNSANLIK DRAMIDIR”

Baba İ.A’nın, kendi kardeşinden Nefes hasta diyerek borç para istemesi üzerine, İ.A’nın kardeşi Tezcan çiftini arayarak Nefes’in hasta olup olmadığını sordu. Nefes’in amcasının ilk kez kendilerini aradığını söyleyen Kadir Tezcan, “Kendi kardeşinden borç para istemiş. Kardeşi ilk defa bizi aradı. Nefes hastaymış İsmail para istiyor doğru mu dedi. 1 yıldır arayıp sormadın şimdi amca mı oldun dedim. Amcası bile dolandırıldığını hissettiği için arıyor. Yeğeni için aramıyor. Bu çocuğun başına gelen bir insanlık dramıdır” dedi.

“İNSANLARIN HAYALLERİYLE BESLENİYOR”

İ.A’nın insanların zaaflarını kullanarak onları aldattığını ileri süren Tezcan, “Çete gibi bu adam. 18 yaş altı adamları kendi işine dahil ediyor. Dolandırıcı bu adam. Benim kardeşimi de dolandırdı. İnsanların hayalleriyle beslenen birisi bu. İnsanların zaaflarını öğreniyor. Zaaflarına göre hareket ediyor. Kardeşim de motor tutkunu onu da kandırdı. Kardeşimden yüklü miktarda para aldı. Kendi lüks hayatına yetişebilmek için milleti sömürüyor. Her gün başka kadınla geziyor. Sosyal medyadan görüyoruz alem yapmak için çocuğunu kullanıyor” dedi.

“NEFES’İMİZ NE ZAMAN GELECEK?”

5 aylıkken bakıcılığını yapamaya başladıkları bebeğe 2 yaşına kadar bakan Tezcan çifti, Nefes bebeğin ortada kalmasındansa kendilerine verilmesini istiyor. Nefes’i artık kendi kızları gibi gördüklerini söyleyen Kadir Tezcan, “Nefes’e bakmaya başladığımızda oturamıyordu bile. bizim elimizde büyüdü. Bizlere ‘anne, baba’ diyor. Benim de 2 tane çocuğum var Osman ve Tuana adında onlar da alıştılar. Kardeşleri gibi oynadılar. Nefes bizden biri oldu. Annem babam bile kendi torunları gibi görüyor. ‘Nefes’imiz ne zaman gelecek?’ diye ağlıyorlar” dedi.