TERS KÖŞE

Tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna dememişler. Nuri Şahin futbolculuktan hocalığa ilk geçiş yaptığı hafta yine Sivas deplasmanıydı ve takım 3’lü savunma ile maça çıkmış ve istediğini almıştı. Maç sonu Sivasspor hocası Rıza Çalımbay Antalyaspor’un 3’lü tercih edeceğini düşünmemiştik açıklamasını yapmak zorunda kalmıştı.

Yine çıkış aradığımız haftalarda Yine bir Sivas deplasmanı ve Nuri Şahin’in kimse tarafından beklenmeyen taktiksel hamlesiyle 3’lü defans tercihi Avrupa yorgunu olan Sivasspor’u iyice kitledi. Özellikle ilk yarıda oynadığımız futbol son haftaların ardından umut ve keyif vericiydi. Kısacası Nuri Hoca hem Sivasspor hem bütün spor camiasını ters köşe yaptı.

Öyle ki Rıza hoca önce ilk yarı bitmeden sonrasında da devre arasında ikişer oyuncu değiştirerek oyuna müdahale etmeye çalışsa da ikinci yarı tempoyu iyice düşüren Antalyamız 3 puanı rahatlıkla aldı.

Kaleye daha direk gitmeye çalışan ve geçen hafta son dakika golüyle geri kazanmaya başladığımız özgüvenle çok net pozisyonlar yakaladık. Haji Wright golü attı ama geçen hafta bıraktığı yerden kaçırdığı goller de yine çabası oldu.

Dikkat çekmeden geçilmemesi gereken isim Larsson. Geldiği günden itibaren gerek tribünde gerek dost sohbetlerinde oyuncunun kumaşının çok iyi olduğu ancak Türk futboluna adapte olduktan sonra neler yapabileceği konusunda sıkça tartıştığım bütün arkadaş ve dostlara da bir selam göndermiş olalım…

İstanbulspor maçında son dakika golü söylediğimiz gibi sadece galibiyeti getirmemiş, kırılan özgüvenimizi de geri getirecek demiştik. Nitekim bu hafta sahada çok daha diri ve isteyen bir Antalyaspor izledik.

Şimdi sıra bu iki haftalık galibiyet sonrası Karagümrük maçı ile gidişatı lig arasına girilmeden Beşiktaş maçı öncesi üst seviyeye çıkarmakta. Maç saati harika Pazar saat 17:00 eşiyle, çocuğuyla bütün Antalyasporluların maça geleceğini düşünüyorum. Takım iyi gidiyor ve kritik rakibe karşı desteğe her zamandan çok ihtiyacı var. Unutmayın lige verilecek yaklaşık 40 gün ara önce Antalyaspor’la son kavuşma günü maça gitmeyeyim demeyin sonra çok ÖZLERSİNİZ…

 

Özlediğimiz Antalyapor ve özlediğimiz Nuri Şahin