TERS KELEPÇE

Malumunuz geçen günlerde CHP yalakası bir zevat yine CHP’nin fonladığı TV kanalındaki canlı yayında sayın Cumhurbaşkanımıza ağır hakaret etti. Yayında CHP’li vekillerde vardı. Zevatın hakaret etmesine tepki göstermek yerine gülümseyerek tasdiklediler.

***

Malum şahıs, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde; ben öyle demek istemedim falan filan demiş. Tabi ki devletin savcısı, hakimi onun “Kocaman bir yalan ifade” verdiğini anlamayacak kadar saf olmadıkları için; tutuklanarak cezaevine gönderildi.

***

Kanunen normal olanı da budur. Çünkü; Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun cezası normal vatandaşlara yapılan hakaretten daha fazladır.

***

Bahsi geçen zevatın işlediği suçun üst sınırı; 4 yıldır. Suçu alenen işlendiği içinde 8 ay ağırlaştırıcı sebebi vardır. Bu durumda da üst sınır 4 yıl 8 aydır.

***

Bizlere yapılan hakaret takibi şikayete bağlı iken; Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ise kamu davasıdır. Yani; suçu gören, duyan veya ihbarını alan Cumhuriyet savcısı, şikayet şartı aramaksızın re’sen soruşturma evrakını düzenlemek zorundadır.

***

Kanunda böyle yazılmasının amacı; Cumhurbaşkanı’nın şahsını değil, devletin başı olan Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını, dolayısı ile devletimizin ve halkımızın saygınlığını korumaktır.

***

Yukarıda yazdıklarımı vatandaşlarımız bilmeyebilir, normaldir. Ancak; Muhalefet partilerinin ve fonladıkları medyanın hepsi bunları biliyor.

***

Bilmelerine rağmen, malum şahsı koruyup, Cumhurbaşkanımızı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısını ve tutuklama kararı veren hakimi suçluyorlar.

***

Gelelim yazının başlığına…

***

Yakalanan, gözaltına alınan veya bir yerden başka bir yere sevk edilen şüpheliye kelepçe takma yetkisini kanunlarımız re’sen yakalamayı yapan veya sevk işlemini yapan kolluğun taktirine bırakmıştır.

***

Cumhurbaşkanımıza alenen hakaret eden malum şahıs; ellerinde kelepçe olmamasına rağmen, ellerine arkasına bağlayıp, kendisine ters kelepçe takıldığı, aşırı tedbir uygulandığı, gibi bir algı oluşturmaya çalıştı.    

***

O YALAN BU SEFER TUTMADI

Bildiğiniz gibi malum şahıs bir seminerinde alıntı yaparak “Kitleleri etkilemek ve yönlerdik istiyorsanız; ortaya kocaman bir yalan atın, ama çok büyük bir yalan olsun.

***

İkinci kriteriniz ise; çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da; basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar et. Ve ardından kitlelerin o yalanı nasıl gerçekmiş kucakladığını otur seyret’’ demişti.

KENDİ KUYUSUNA DÜŞTÜ

İşte bu sefer öyle olmadı. Davranışları ile ortaya atmaya çalıştığı kelepçe yalanı tutmadı. Kendi kazdığı kuyuya kendisi düştü. Kitleler; Kocaman ama basit yalan atan zevatın yalanını kucaklamadığı gibi, cezaevine gidişini oturup seyretti…

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…