TERAPİ

Antalyaspor'un eksiklerin had safhaya ulaşmasına rağmen Ersun Yanal etkisiyle, Alanyaspor'un ise zirve yarışının vermiş olduğu heyecanla sahaya çıktığı bir derbi izledik. Hedefler ve sıralamadaki yerleri ne olursa olsun sonuna kadar heyecan dolu maçlar izlediğimiz Antalya'nın iki Süper Lig ekibinin mücadelesinde yine benzer sahnelere şahit olduk.

Oyunun hakimiyetini elinde tutan taraf, konuk ekip Alanyaspor oldu. Davidson ve Efecan ile kanatları kullanmaya çalışan Turuncu-Yeşilliler, karşısında Antalyaspor ise ilk 15 dakikanın ardından daha etkili olmaya başladı. Top kontrolünü elinde tutan Akrep, özellikle Podolski ve Sidney Sam'ın önderliğinde savunma arkasına atılan toplarla pozisyon aradı. Tüm bunlara rağmen ilk yarım saati kısır geçen maçta devreye kadar olan bölüm ise nefes kesti. Antalyaspor'un kaçırdığı pozisyonlar, Alanyaspor'un ise VAR'dan dönen penaltı beklentisiyle skor her iki tarafa da gitti, geldi. Kırmızı-Beyazlılar; 32. dakikada Podolski, 34. dakikada ise Sidney Sam, gole çok yaklaşsa da istediği sonuca ulaşamadı.

İkinci yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi baskılı başlayan takım Alanyaspor oldu. Rakip yarı sahaya oyunu yıkan Turuncu-Yeşilliler, golü de 55. dakikada buldu. Bu dakikadan sonra oyundaki kontrolünü tamamen kaybeden Antalyaspor, Hakan Özmert'in de kırmızı kart görmesiyle puan almayı mucizelere bıraktı.

Berkan Kutlu'nun ayağından gelen gol ise sadece skoru belirledi. Antalyaspor'da bunca eksik varken, sonucun sürpriz olduğu söylenemez, ancak Antalyaspor'un geriye düşer düşmez oyundan da düşmesi kafa karıştırıyor. Bu yenilgiler, 'kazanamıyoruz' kafa yapısına dönüşmeden Ersun Yanal'ın acil müdahale etmesi ve bir anlamda futbolcuları terapiye alması gerekecek.